• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,

имате ли идея откъде мога да намеря много дълъг шестограм или гаечен ключ, трябва ми над 50 см за да стигна до една много недостъпна гайка. Иначе като рамер мисля че трябва да е 4 или 5.
wanderer - специалист
нещо немога точно да ти разбера питането. представям си, че трябва да бръкнеш в някакъв много дълбок отвор. и да развиеш/завиеш някакъв винт с глава вътрешен шестостен 4 или 5?? ако е така и ако отвора е достатъчно широк си ползваш съответния бит присъединен към дъъълга стоманена пръчка. може дори да е заварен. не разбрах гаечния ключ какво общо може да има с цялата постановка? бъди по конкретен за да получиш адекватни съвети.
shotik - майстор
hongildon написа:
Здравейте,

имате ли идея откъде мога да намеря много дълъг шестограм или гаечен ключ, трябва ми над 50 см за да стигна до една много недостъпна гайка. Иначе като рамер мисля че трябва да е 4 или 5.
Ако е вилка на велосипед е 6мм шестостен вътрешен.
lyubohar - майстор
Каква е тази вилка за велосипед 50см?
Заваряваш си шестогран на дълка шпилка и си готов.
Пък ако си достатъчно сръчен вземаш стоманено арматурно желязо с
подходяща дебелина и си изпиляваш шестогран с нужния размер.
А гаечния ключ каква роля ще играе?
wanderer написа:
нещо немога точно да ти разбера питането. представям си, че трябва да бръкнеш в някакъв много дълбок отвор. и да развиеш/завиеш някакъв винт с глава вътрешен шестостен 4 или 5?? ако е така и ако отвора е достатъчно широк си ползваш съответния бит присъединен към дъъълга стоманена пръчка. може дори да е заварен. не разбрах гаечния ключ какво общо може да има с цялата постановка? бъди по конкретен за да получиш адекватни съвети.
Да, става въпрос за трудно достъпно място което мога да стигна само с много дълъг инструмент, поне 50 см. Два различни винта трябва да развия, едното е за шестограм, мисля 4 или 5 размер, а другото за ключ.
Въпроса ми е дали мога да купя отнякъде такива инструменти, понеже не мога сам да си заваря.
shotik - майстор
lyubohar написа:
Каква е тази вилка за велосипед 50см?
?

На новите велосипеди телескопичните вилки са към 35-45 см и вътре има болт с шестогран и като се развие, вилката се разглобява , аз съм си заварил бит на стоманизирано калибрирано парче стомана , не е обикновена стомана .

Изображение

Към авторът на темата - от къде си ?
plamen6703 написа:
Потърси някакъв удължител за вложки https://deplan.bg/c/nakrainici-vlozhki- ... 50mm-16061 :partyman:
От София съм. Ами ще видя по хипермаркетите за такива удължители. Какъв е принципа им - че в тях може да се вкара друг инстурмент и да се стегне?
shotik - майстор
hongildon написа:
plamen6703 написа:
Потърси някакъв удължител за вложки https://deplan.bg/c/nakrainici-vlozhki- ... 50mm-16061 :partyman:
От София съм. Ами ще видя по хипермаркетите за такива удължители. Какъв е принципа им - че в тях може да се вкара друг инстурмент и да се стегне?
Това е удължител за гедоре. Може и два такива да се наставят.
Но и те имат размери ,ако е голям , ще трябва и преходник и става още по- скъпо.
Напиши точно за какво ти трябва , за да не се пишат мнения , без да вършат работа .
wanderer - специалист
подкрепям shotik за жилавата стомана при тези дължина и диаметър на пръчката. щом не можеш ,или нямаш възножност да си го направиш сам:
1. купуваш си подходящия бит - 1-2 лв.
2. намираш най близкия до теб склад за неръждаеми стомани и вземаш нужния диаметър и дължина - 3-4-5 лв.
3.ако в самия склад нямат услуга заваряване, би трябвало във всяка автотенекеджийска работилница (примерно) да ти го капнат.
за по малко от 10 кинта си готов.
  • 1
  • 2

Тема "Много дълъг шестограм или гаечен ключ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: