Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
valbg1 - напреднал
Привет,
От няколко дена съм доволен притежател на водоструйка. Не само защото я купих (от Лидл) точно на 8 март, търся още някое друго нейно приложение за пред жената :rolleyes:
Горното в кръга на шегата. Въпроса ми е следният (порових преди това - само 1 коментар в интернет) - може ли да се почистват замърсени фуги в баня с водоструйка?
За самите плочки е ясно, но за фугите - има ли пробелеми, някакви тънкости, чалъми и т.н.? Евентуално някакъв по-подходящ препарат, който да се зарежда на самата водоструйка?
zdravcho - специалист
За фугите зависи от майсторлъка на фаянсаджията. В смисъл да не извадиш фугина и да се налага на ново фугиране. Аз лично не бих рискувал. Някакъв препарат за баня (белина, за котлен камък, против варовик...) и една четка (за зъби) иииии малко търпение.
lov - майстор
Пробваш и ще имаш два варианта. Калпав фаянсаджия или чисти фуги. Ако все пак решиш да пробваш попитай в накоя автомивка какъв препарат ползват за измиване на двигатели. Няма да правя реклама и ще спомена че 5л. туба концентрат струва 30 и нещо си лева и фугите са ми чисти. Като една такава туба ми стига за 2 години но при мен къщите колите че и килимита са в повечко. :-D
Последна промяна от lov на пон мар 12, 2018 12:39 pm, променено общо 1 път.
valbg1 - напреднал
lov написа:
Пробваш и ще имаш два варианта ...
Ясно е, че зависи и от качеството на работа и материала на фугите (то и за автомобилите се твърди, че понякога водоструйката сваля боя, пука радиатори и др., но всички си мият колите с нея), все се надявам да не откривам аз топлата вода :?
Не съм толкова начетен, че да предвидя всичко, а по разни други теми съм чел обяснения и разсъждения за какво ли не. Дано се намери някой по-опитен да се включи с мнение.
kozl - майстор
Аз съм си купил препарат за безконтактно миене. Но за ползване на препарата с водоструйката има приставка за улеснение, с която се разпръсква препарат във форма на пяна. Но може и с пулверизатор от Меглио. Цените са в порядъка на това де писа lov.
Банята не съм мил с водоструйката. Но ползвам за терасите. Много успешно водоструйката маха фуги и отлепя плочки, особено когато изпълнението е зле. За повече сигурност дръж струйника на мин.20 см.
Първата водоструйка, която докоснах бе тази в автопарка. Имаше и подгряване на водата. Голем наплив беше (опашка) за миене на коли в почивните дни. За късмет аз не се доредих, а калегите от мерак си беа измили на места и боята.
lov - майстор
Не се чете МеГлио ,а Мелио. G -то не се произнася а прави L само меко в италиянския език. Иначе в превод е нещо от сорта"по доброто".
Иначе има голяма разлика в препаратите за безконтактно миене и този за измиване на двигатели. Той е доста по агресивен. Концентрата сваля дори и никелово покритие да не говорим за боя и мазнини. Но не е токсичен или опасен са работещия. Бъркам с ръка в него и ми няма нищо. В такъв вид се ползва при много замърсени детайли. А за миене се разрежда в отношение до 1:80 с вода и тогава се нанася с приставката на водоструйката. То освен че е по силен в тези отношения на разреждане излиза много по евтино. Даже жената го ползва и за загорели тенджери.
Е това е егаси идеята! Едно измиване на седмица с качествен препарат и ще блести :)
optimeon - специалист
Наистина много интересна идея!

Тема "Почистване на баня с водоструйка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: