• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vekatap - напреднал
:lol: :lol: :lol: :lol: И кво правим в тоя случай, когато трябва да се направи връзка на тези три кабела? Как бихте ги вързали :?

Прикачен файл

Image054.jpg
Image054.jpg (135.95 KиБ) Видяна 13052 пъти
Trifun - специалист
По принцип ... жълто-зеленото си е винаги земя (нула). Синьото - нула. Черно или кафяво - фаза.
Но честно казано, нито фазата, нито нулата ги бърка по какъв цвят жило ще се протекат :wink: :lol:
Вържи ги както прецениш, а после, при евентуалент ремонт ... всеки майстор е длъжен да има фазомер и да провери преди да пипа нещо, а не да разчита на цветовете (особено ако са нестандартни, както в случая) :)
the_shadow - помощник
А какво се очаква да правят кабелите?
vekatap - напреднал
the_shadow написа:
да прекарват електрони :group3g:
dron4o - специалист
направи си черните и от средната тройка кафявия на фаза, сините и сивия от дясната тройка на нула другите са ясни. :)
the_shadow - помощник
vekatap написа:
the_shadow написа:
да прекарват електрони :group3g:
мисля че точния термин е пренасят, при това насочено, но както и да е :-D
Justy - майстор
В този случай прозвъняваш. За да не гледаш аватара на Велси отблизо :shock:
sek.1 - специалист
При разлика в цветовете задължително прозвънявам колкото и сигурен да съм какаво съм връзвал че не ми се пее песента на Милена " Опитах се да светна като крушка " :-D
Bechev - специалист
По принцип най-тъмният цвят е фаза,по-светлия е нула,а най-светлия се взема за заземяване.Поне аз така знам и така процедирам,когато ми се налага.А най-сигурно е да се прозвънят,защото Проверката е висша форма на доверие :group3g: Когато има син цвят той винаги е нула.
PCL82 - майстор
За левият и середният проблем няма-фаза черен и кафяв, нула-син , земя жълто зелен.
Десният кабел е по стар стандарт:
черен-фаза
сив или бял-нула
червен-земя (той контрастира с другите два цвята и затова е избран за защитен)
  • 1
  • 2

Тема "Обърквация с кабели и цветовете им" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: