Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
NinthRaven - напреднал
Здравейте колеги.Предстои ми изграждане на нов покрив,който ще е двускатен и с ламаринени керемиди.Въпроса ми е следният: възможно ли е изграждането на покривната конструкция по начина на прикачената снимка, по точно елемента горе в дясно? размерите на покрива са следните:основата е квадрат със страни 9.3 на 9.3 метра. Височината на билото е 2.2метра.Благодаря предварително.
Прикачен файл:
varianty-stropilnoj-sistemy-dvuhskatnoj-kryshi.jpg
Руди - майстор
Картинката не се е качила както трябва.
Трябва да се постне линк към нея.
Все пак да попитам: 9,30 х 9,30 двускатен дървен покрив,
без вътрешни подпори ли се опитвате да направите?
Hoвoceлckи - майстор
Е що не му отговори преди 3 години. Тогава картинката я имаше :-D
Фитилчо - майстор
Hoвoceлckи написа:
Е що не му отговори преди 3 години. Тогава картинката я имаше :-D
Селски, какви три години бре?!?
Пак си прекалил с пърцуцата...
Руди - майстор
Доколкото разбирам, става дума за тази картинка:

Изображение

Аз лично не бих тръгнал да правя толкова голям покрив с тези схеми.
За отвор 9,30 се предполага, че имаме толкова дълъг материал за
долния пояс (схемата горе вдясно).
По-скоро да се мине на някой от вариантите с ферма:

Изображение

* * *

Изображение
BLUEPUPIL-2 - специалист
NinthRaven написа:
Здравейте колеги.Предстои ми изграждане на нов покрив,който ще е двускатен и с ламаринени керемиди.Въпроса ми е следният: възможно ли е изграждането на покривната конструкция по начина на прикачената снимка, по точно елемента горе в дясно? размерите на покрива са следните:основата е квадрат със страни 9.3 на 9.3 метра. Височината на билото е 2.2метра.Благодаря предварително.
Дай стените и колоните вътре в сградата, ако няма такива ще трябва стомана! Снимка или скица също не са излишни!
NinthRaven - напреднал
Здравейте. Понеже нямам възможност да начертая схема в момента,ще се опитам да обясня. Къщата е с основа 8.3 на 8.3м.Зидарията е кирпич,с дебелина 50сантиметра. Носещата стена е почти в центъра на къщата,като отгоре и има монтирана дъбова греда 30 на 30 сантиметра. Сегашният покрив е многоскатен,с положени най-различни по дължина греди за поддържане на скатовете и билата. Не знам защо е така,а не с греди по цялата дължина на тавана. Има и още една особеност.От тавана нагоре,има иззидан тухлен пояс с височина 60 сантиметра и дебелина около 50 сантиметра. Благодаря на Руди за идеята за ферми. въпросът ми е:задължително ли е да има обтяжки в основата на всяко ребро и самите ребра на какво отстояние може да са едно от друго?Имам снимки на тавана,по-късно ще опитам да ги кача.
NinthRaven - напреднал
Да допълня още нещо.Да,искам да направя двускатен покрив,с една вътрешна подпора в центъра,под билото и напречни или диагонални(тип ферма) обтяжки на всяка двойка ребра. Подобно на първата схема,качена от Руди. За което му благодаря.
BLUEPUPIL-2 - специалист
Прикачен файл:
14.jpg
Последна промяна от BLUEPUPIL-2 на пон мар 19, 2018 2:43 pm, променено общо 1 път.
Руди - майстор
Ако ще правиш двускатен покрив, в двата края на къщата
ще имаш триъгълни надзиждания с височина до билото.
Всички надзиждания трябва да завършат със армиран бетонов пояс.
(Ако се загледате по новините тия дни - покривите във врачанско,
които са се предали на вятъра нямат пояси, в които да се захване
здраво покрива.)
Ако имате централна подпора под билото, нещата доста се
облекчават. Но въпреки това смятам, че имате нужда от проект.
Намерете строителен инженер, дори неофициално - няма да ви
вземе кой знае колко.
Разстоянията са сериозни и не е хубаво сеченията да се налучкват,
пък и детайлите трябва да са надеждни.
Успех!

Тема "Двускатен покрив,възможен ли е по този начин." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: