Здравейте, имам климатик Дайкин и ми се иска температурния датчик да бъде не в климатика, а на няколко метра от него. Има ли вариант да стане?
- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
15 мнения в "Дистанционен температурен датчик за климатик"
Трифон П.Трифонов
- майстор
Удължаваш го и туй то, ма да не го пуснеш на пода. Само го намери.
Намерих го. Първо си мислех, че е това -
Обаче като го нагрея с запалка температурата не се вдига. Гледам я през телефона, имам wifi контролер. След това го намерих, намира се под бутона за ръчно включване/изключване на климатика, там и има решетка в пластмасата.
Явно е това кръглото черно, което обаче е вградено в платката и кабелите водят до една от двете букси в платката, не разбрах коя точно.
Според вас има ли удължаване това?
Явно е това кръглото черно, което обаче е вградено в платката и кабелите водят до една от двете букси в платката, не разбрах коя точно.
Според вас има ли удължаване това?
plamen6703
- майстор
Наблегни на това, което първо си "мислел, че е това", ако искаш направи още снимки, може да излезе още нещо за мислене
Другото, за което си мислиш, че е то, нагрява ли го със запалката

Другото, за което си мислиш, че е то, нагрява ли го със запалката

Първото май е тръбен датчик, защото се влива в тръбите на климатика. Иначе това другото, черното, като го нагрях и веднага на телефона ми показа температура 40 градуса.
С нещо такова ли мога да удължа кабела на платката? https://store.comet.bg/Catalogue/Product/5042392/
С нещо такова ли мога да удължа кабела на платката? https://store.comet.bg/Catalogue/Product/5042392/
ben84
- специалист
Sanker написа:Първото май е тръбен датчик, защото се влива в тръбите на климатика. Иначе това другото, черното, като го нагрях и веднага на телефона ми показа температура 40 градуса.Нещо си объркал.
Кръглото черно е "дудудка".
И на платката си пише какво е

https://www.google.bg/search?client=fir ... EWfDNejymM
ben84 написа:Да, датчика се намира от другата страна на платката и е запоен за нея. Има ли такъв кабел три метра JST с девет пина за да изкарам цялата платка извън климатика?Sanker написа:Първото май е тръбен датчик, защото се влива в тръбите на климатика. Иначе това другото, черното, като го нагрях и веднага на телефона ми показа температура 40 градуса.Нещо си объркал.
Кръглото черно е "дудудка".
И на платката си пише какво е![]()
https://www.google.bg/search?client=fir ... EWfDNejymM
plamen6703
- майстор
Sanker написа:Първото май е тръбен датчик, защото се влива в тръбите на климатика. Иначе това другото, черното, като го нагрях и веднага на телефона ми показа температура 40 градуса.Разбираш ли от климатична техника и с каква цел искаш да удължаваш "кабела на платката" ?
Кое точно си нагрял /отбележи го на снимката/ и "веднага на телефона ти показа температура 40 градуса"?
Попитах те това второто /зумера/ ли нагря със запалката

Има вероятност, ако продължиш с опитите си да ти се наложи да търсиш сервизен техник

plamen6703 написа:Sanker написа:Първото май е тръбен датчик, защото се влива в тръбите на климатика. Иначе това другото, черното, като го нагрях и веднага на телефона ми показа температура 40 градуса.Разбираш ли от климатична техника и с каква цел искаш да удължаваш "кабела на платката" ?
Кое точно си нагрял /отбележи го на снимката/ и "веднага на телефона ти показа температура 40 градуса"?
Попитах те това второто /зумера/ ли нагря със запалкатаили нещо друго си нагрявал.
Има вероятност, ако продължиш с опитите си да ти се наложи да търсиш сервизен техник![]()
Напълно разбирам, че мога да повредя нещо, но спешно ми трябва да изнеса темп. датчик на няколко метра извън климатика. Не разбирам нищо, затова питам. Нагрях точно около тази платка, датчика е от другата страна на платката запоен.
MamaMy
- майстор
На много платки които са ми носили за ремонт датчика се намира под (в) клемореда. Там където се осъществява връзката с външното тяло и с мрежата 230 волта.
На други датчика е в дистанционното. Въпроса е да знаеш какво търсиш. В момента ти си като слепеца стиснал топките на немия Педро от вица. Хем не знаеш как изглежда, хем каквото намериш го стискаш силно.
На други датчика е в дистанционното. Въпроса е да знаеш какво търсиш. В момента ти си като слепеца стиснал топките на немия Педро от вица. Хем не знаеш как изглежда, хем каквото намериш го стискаш силно.

- 1
- 2
Тема "Дистанционен температурен датчик за климатик" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература