Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
lov - майстор
Pansim1 написа:
Lov - ама ти сериозно ли ще се захванеш? :rolleyes:
С електрожена едва ли. Ясно ми е защо ме бъзикаш, но все още ме хапе кучето за ръчния индуктор. Макар че не е по темата ама гледай до къде ги докараха цените китайците. :? Вярно че е от бакалията но с гаранцията както си е реда и не са излъгали и много в амперите.
Даже се чудех дали да я показвам, че да не зарежат оживяването на техните проекти. :)

Прикачен файл

IMG_20180311_113510_1.jpg
АБВ потребител - специалист
Значи Извинявам се :) ,но подхвърляш някакви неща и твърдиш че са верни като не се замисляш за това дали е логично да е така .Сега, на мен ми ги е обяснил специалист и затова ти казвам че си в грешка ,ти се правиш на всезнайко.По принцип истината във всичко е само една,другото е предположения.Извинявай :) Много се радвам Колега Pansim че пишеш тук.Извинявам се мога ли така да се обръщам към теб?? Да първата проба даде жертви ,но всичко е наред.Мислех че дросела ще остиска тока на късо но не.Ти нали каза че няма да ми хареса .Е така и стана.Тези дни ще пробвам пак да го пусна.Мисля че сега ще заработи ,всичко е както трябва вече.Подготвям и друго управление с тл494.Сега като си дойде Приятела от Германия ,обеща да ме светне за някакво ново управление при тези електрожени :) ,па да видим.То това е най важното тук, как се управлява тока.
Pansim1 - специалист
Те отдавна са ги докарали на цена, но вярвай ми, на качество - не. А такива модели по надпис 100А с реални неизвестно колко - не ми се и мисли. Но...идеята на направата е друга, не спестяване на пари. Поне така мисля.
ЗА индуктора - каква мощност търсим??? Да изправяме ламарини или да закаляваме кирки и брадви :-D
Ефтино ,качествено,те такова животно нема :) И аз си мислех че ефтиния електрожен все за нещо ще върши.Още на първите проби почнаха проблемите.Кабелите излизаха от конекторите,ръкохватката се разпадна,прекъсваше дъгата,не можеше да направи хубав провар в по дебел метал.Заварката стоеше като наплюта.Кабелите грееха.Е за какво ми е това.И 30лв да ги направят повече няма да си купя. :)
lov - майстор
Pansim1 написа:
Те отдавна са ги докарали на цена, но вярвай ми, на качество - не. А такива модели по надпис 100А с реални неизвестно колко - не ми се и мисли. Но...идеята на направата е друга, не спестяване на пари. Поне така мисля.
ЗА индуктора - каква мощност търсим??? Да изправяме ламарини или да закаляваме кирки и брадви :-D
За качеството с теб сам знаеш че няма да споря щото и двамата сме на ясно и на едно и също мнение. Същото важи и за тръпката да направиш нещо със собствените си ръце. по голямо удоволствие от това няма. :) Пуснах снимката най вече за закачка. Почнах вече да съжалявам. :-D Сам знаеш какво мога да си позволя като готово изделие и до какво имам достъп. Но като не ми се налага да го ползвам редовно смятам че мога да се оправят и с наличното.
А относно индуктора класиката в жанра развиване на спекли болтове и гайки.
Да ме извинят колегите че цапам в темата.
agj - майстор
АБВ потребител написа:
Ефтино ,качествено,те такова животно нема :) И аз си мислех че ефтиния електрожен все за нещо ще върши.Още на първите проби почнаха проблемите.Кабелите излизаха от конекторите,ръкохватката се разпадна,прекъсваше дъгата,не можеше да направи хубав провар в по дебел метал.Заварката стоеше като наплюта.Кабелите грееха.Е за какво ми е това.И 30лв да ги направят повече няма да си купя. :)
Може и ще трябва да се дефинира "ефтино",или по точно цена за евтино !Електрожена за който ме попита (на клипа от подписа ми ),малко по напред в темата води ли се за евтин? Понеже при него няма нито един от описаните проблеми.Цената му е около 240лв.
Аз моя го купих за 300лв тогава от голяма верига магазини,сега са под 200 сигурно не знам.Yangi извинявай човек, :) денем на работа ,вечер до късно с поялника, и на другия ден наваксване с кафета и малко съм натегнал пружината.
Pansim1 - специалист
lov написа:
тръпката да направиш нещо със собствените си ръце. по голямо удоволствие от това няма. :)
А относно индуктора класиката в жанра развиване на спекли болтове и гайки.
Подкрепям за тръпката! :partyman:

Относно индуктора - правих веднъж нещо по въпроса. Честно казано, резултата не ми хареса много. Работи, но не е това което трябва. Изисква добро управление, за да не горят транзистори без товар...но иначе експеримента бе успешен до някъде и желязо 12мм в диаметър без проблем го правех почти бяло.
Pansim1 - специалист
АБВ потребител написа:
Сега като си дойде Приятела от Германия ,обеща да ме светне за някакво ново управление при тези електрожени :) ,па да видим.То това е най важното тук, как се управлява тока.
Искам да уточня, в тази схема няма нужда от никакво ограничение на тока с доп. управление или каквото и да е друго. Само подходящо изпълнен силов траф и дросел. Разбира се и съответната настройка.
Всъщност това е и идеята на този инвертор - липса на всякаква обратна връзка по ток.
yangi - специалист
АБВ потребител написа:
Аз моя го купих за 300лв тогава от голяма верига магазини,сега са под 200 сигурно не знам.Yangi извинявай човек, :) денем на работа ,вечер до късно с поялника, и на другия ден наваксване с кафета и малко съм натегнал пружината.

Усетих, аз 20 години работя само с хора.

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: