Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
АБВ потребител - специалист
Благодаря за отговорите Колега,лека вечер желая на всички,до скоро :supz:
agj - майстор
lov написа:
agj написа:
Може и ще трябва да се дефинира "ефтино",или по точно цена за евтино !Електрожена за който ме попита (на клипа от подписа ми ),малко по напред в темата води ли се за евтин? Понеже при него няма нито един от описаните проблеми.Цената му е около 240лв.
Лошото че понятие за евтино и качествено у на като понятие даже не може даже и да се натъмани.
В пълна сила важи вица за китайските степени на качество и нашите търговци. Че в китай имали 32 степени на качество, а и на тях им било интересно от къде нашите търговци намирали та внасяли 33-тото.
Разликата съм я виждал много пъти на живо на стоки излязли дето се казва от един и същ гараж. Дори днеска ми се наложи да мина през практикера и снимах две еднакви машини но с различни цени. Тъй че нас някой здраво ни прави на глупаци .
Правят ни на глупаци щото ние им го позволяваме!За да различиш добрата от лошата машина -искаш проба!Ако не ти я позволят или не ти осигурят такава ,напускаш магазина и търсиш друг.Това според мен е може начина да елиминираме 33-тото качество.
Спирам с подобни коментари за да не нарушавам нито добрия тон ,нито тематиката на темата Пък и съм напълно съгласен, че по голямо удоволствие от това да изпиташ тръпката от нещо направено със собствените си ръце,няма! . :partyman:
Ми дайте да направим например нещо добро за 200 лв и да натирим ментетата.Съвсем просто.Но да заварява добре. :)
agj - майстор
АБВ потребител написа:
Ми дайте да направим например нещо добро за 200 лв и да натирим ментетата.Съвсем просто.Но да заварява добре. :)
Ми направете ,щом китайците го правят -значи може!
Менте = китайско !Това ли означава менте според теб :?:
Това е в кръга на шегата разбира се.Кой би се опрял на Китайците когато стане дума за ефтино :)
yangi - специалист
Аз имам едно мнение по въпроса. Разглобявал съм доста неща направени в Китай. Всички големи фирми имат изнесено производство в Китай. Така, че китайците имат достъп до повечето разработки. Имат е евтина работна ръка. Много от нещата са копие на разработките на големите фирми, като или са съкратени някои от компонентите, или са ползвани материали с по-ниско качество. Бил съм в Български фирми за внос от там и те са ми казвали: китайците питат - какво искате, ниско качество и евтино или добро качество и скъпо, а нашите им отговарят, че им трябва евтино. :) . Иначе произвеждат и много качествени неща под техни търговски марки, но на нашия пазар ги няма. Ако е качествено на нашия пазар ще стои името на някоя от големите световноизвестни фирми, но пак ще е направено в Китай и на цената на световноизвестната фирма.
Грешка съм допуснал в измерването,напреженията са еднакви :-D Брей да му се не види ,тамън си викам ей набарах повече ток. :-D
Последна промяна от АБВ потребител на вт мар 20, 2018 3:31 pm, променено общо 1 път.
mityom - специалист
yangi написа:
Аз имам едно мнение по въпроса. Разглобявал съм доста неща направени в Китай. Всички големи фирми имат изнесено производство в Китай. Така, че китайците имат достъп до повечето разработки. Имат е евтина работна ръка. Много от нещата са копие на разработките на големите фирми, като или са съкратени някои от компонентите, или са ползвани материали с по-ниско качество. Бил съм в Български фирми за внос от там и те са ми казвали: китайците питат - какво искате, ниско качество и евтино или добро качество и скъпо, а нашите им отговарят, че им трябва евтино. :) . Иначе произвеждат и много качествени неща под техни търговски марки, но на нашия пазар ги няма. Ако е качествено на нашия пазар ще стои името на някоя от големите световноизвестни фирми, но пак ще е направено в Китай и на цената на световноизвестната фирма.
Разводняваме темата,но колегата е много прав работил съм с колега внасящ техника от там и ходил там да договаря цената и неговото лого върху изделията и там са го питали това,,колко изкаш да струва продукта,,
Pansim1 - специалист
АБВ потребител написа:
Реших наистина да пробвам дали има някаква разлика в съпротивлението на многожилния и едножилен кабел за вторичната намотка на трафа. Току що експеримента приключи и резултата е следния.Така наречения лицендрат от 30х0,6 даде с 3 волта по високо напрежение от същата намотка навита с един тел 3мм.Намотките ги навих по напълно еднакъв начин и навивки. :) Напрежението е мерено при празен ход на трансформатора.
Аха...сега ако вземеш 60х0.3 сигурно ще вдигне още волтове :) :rolleyes: [-X
yangi - специалист
Да запитам. Как може да се завари най лесно, меден проводник усукан един с друг? Примерно 2,5мм2, 4мм2, 6мм2. Идеята е да не се налага повече достъп до тая връзка.

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: