Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Electrobuild - напреднал
hidrazin написа:
kolev_k написа:
....като пуснеш едно 4-то тъничко проводниче по което да идва фаза(през резистор(10-на кОма) монтиран в гл.табло за да не стане сакатлък)...
Аре стига с фантастиката. Що давате акъл за неща от които си нямате и грам понятие?
Повечето от сегашните стълбищни автомати имат възможност да си захранват глимката и без допълнителни жици.

ИзображениеИзображение
:partyman:
Мерси
Пускам си две жила към лампите, две жила към бутоните /фаза вместо нула/ и монтирам подходящ автомат
valentino76bs - майстор
Electrobuild написа:
Пускам си две жила към лампите, две жила към бутоните /фаза вместо нула/ и монтирам подходящ автомат
И да почнат да крадат....
Какво пречи да е нула?
Electrobuild - напреднал
valentino76bs написа:
Electrobuild написа:
Какво пречи да е нула?
Нищо не пречи
Просто като гледам така е дадена схемата по-горе. :)
valentino76bs - майстор
Electrobuild написа:
valentino76bs написа:
Electrobuild написа:
Какво пречи да е нула?
Нищо не пречи
Е тя едната е с нула другата с фаза а самия автомат има една врътка на него според която искаш схема!Между другото не го харесвам този шнайдерския автомат мое мнение но ако с глимките е ок е решение!
Има и други с екстри но не съм слагал от тях и нямам наблюдение.
Electrobuild - напреднал
valentino76bs написа:
Electrobuild написа:
valentino76bs написа:
Какво пречи да е нула?
Нищо не пречи
Е тя едната е с нула другата с фаза а самия автомат има една врътка на него според която искаш схема!Между другото не го харесвам този шнайдерския автомат мое мнение но ако с глимките е ок е решение!
Има и други с екстри но не съм слагал от тях и нямам наблюдение.
Благодаря!
Идеята е да се изгради 4-проводна инсталация, пък после "по желание на клиента", както се казва
petrov7111 - специалист
Глимките не светеха ли само при лампите с нажежаеми жички ? Какво правиме като си сложите ЛЕД лампи ?
PIP - майстор
Не е много по темата, но все пак. Аз в къщи сложих реле за стълбището и всеки път като паля/гася ме е яд, че не го направих с обикновени ключове, понеже това реле е адско шумно. Монтирано е на втория етаж и се чува и на първия и на таванския етаж. За блок става, но жа еднофамилна къща не бих го препоръчал. Освен, ако има тихи релета? Това дето съм сложил е някакво шнайдер.
krasi92 - майстор
Има и безшумни стълбищни автомати
krasi92 - майстор
Има и безшумни стълбищни автомати.Ако си го дублирал с реле то може да е шумно.
PIP - майстор
Точно релето е шумно, свързвах го по схема дето намерих тук или в нета, не я помня, не се занимавам с ел с изключение на инсталацията на къщата и работилницата, така че нямам наблюдения с други. Да разбирам ли, че има безшумни релета?

Тема "Стълбищно осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: