Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
deianr - специалист
Здравейте,

електрическа кана от този тип взе да капе като е пълна с вода. Отворих я и се оказа, че водата се процежда на свръзката между стъклото и плочата на нагревателя. Самата плоча се 'отлепи' много лесно, не виждам да има някакво уплътнение. Въпросът ми е каква трябва да е свръзката там между стъкления балон и плочата по ръба на кръга? Мога ли да я залепя отново с нещо, но все пак да не изпуска вредни вещества... водата се пие все пак.
Изображение
plamen6703 - майстор
Не разглеждаш ли варианта с купуване на нова кана и тази да я бракуваш :-D Преди 2-3 седмици в "Кауфланд" имаше стъклени електрически кани по 20 лв. Вчера видях, че още се търкалят такива кани, а все пак кани се продават навсякъде, форума е направи си сам, но все пак... да лепиш и да пиеш после :wink: :partyman:
crez - майстор
[quote="deianr"]Здравейте,..... Въпросът ми е каква трябва да е свръзката там между стъкления балон и плочата по ръба на кръга? Мога ли да я залепя отново с нещо, но все пак да не изпуска вредни вещества... водата се пие все пак.
Високотемпературен силикон. Предполагам стъкления балон е цял и водата няма пряк допир с водата за да те притеснява това " но все пак да не изпуска вредни вещества... водата се пие все пак."
crez - майстор
:?
Последна промяна от crez на ср мар 21, 2018 3:49 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Балона не е цял - няма дъно.
:partyman:
EDI - майстор
Моя дял от акълите. :lol: Първи акъл, купи си нова.Втори акъл - ако не ти се хвърля, вземи си пластилин на СЪНФИКС от синьо-жълтия и си залепи стъклото.С такъв съм лепил дупка в нагревател за шварц кафемашина.Първите един два пъти малко мирише, после не.
deianr - специалист
Така е, балона няма дъно. Дъното му е нагревателя.
burkov - специалист
Аз също бих взел нова. Но все пак идея да дам. Силиконите за аквариуми може би са безопасни. Защо не погледнеш някой флакон какво пише.
iliya_i - майстор
burkov написа:
Аз също бих взел нова. Но все пак идея да дам. Силиконите за аквариуми може би са безопасни. Защо не погледнеш някой флакон какво пише.
А на 100 градуса държи ли? До сега не съм ял рибена чорба варена в аквариум. :lol:

Тема "Стъклена електрическа кана - теч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: