Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
Има Solid State релета, които са абсолютно безшумни, но зависи какъв ток ти трябва, понеже загряват под товар..
valentino76bs - майстор
PIP написа:
Не е много по темата, но все пак. Аз в къщи сложих реле за стълбището и всеки път като паля/гася ме е яд, че не го направих с обикновени ключове, понеже това реле е адско шумно. Монтирано е на втория етаж и се чува и на първия и на таванския етаж. За блок става, но жа еднофамилна къща не бих го препоръчал. Освен, ако има тихи релета? Това дето съм сложил е някакво шнайдер.
Като казваш реле какво имаш предвид,самия стълбищен автомат или допълнителен контактор?
Electrobuild - напреднал
Ако се окаже, че е с контактор и той е шумен,по-добре да го махне. Все пак става дума за къща с 3-4 лампи. Контакторът е излишен в този случай
valentino76bs - майстор
Аз не случайно го питах понеже тези шнайдерските стълб. автомати вътре са с повече зъбчатки от скоростна кутия и те така ромолят.А пък много шумящ шнайдерски контактор рядко чувам.
Electrobuild - напреднал
valentino76bs написа:
Аз не случайно го питах понеже тези шнайдерските стълб. автомати вътре са с повече зъбчатки от скоростна кутия и те така ромолят.А пък много шумящ шнайдерски контактор рядко чувам.
Ще имам предвид тази информация в бъдеще при избор. Благодаря
PIP - майстор
Ето как изглежда (крайно дясно), както казах друг път не съм имал работа с подобно реле/контактор.

Прикачен файл

реле.jpg
реле.jpg (116.2 KиБ) Видяна 1178 пъти
valentino76bs - майстор
PIP написа:
Ето как изглежда (крайно дясно), както казах друг път не съм имал работа с подобно реле/контактор.
Това ти е "стълбищен автомат"....нямаш допълнителни реле или контактор.Ако те дразни разкарай го какво толкова има по 10/15 лв. безшумни.
Electrobuild написа:
Ако се окаже, че е с контактор и той е шумен,по-добре да го махне. Все пак става дума за къща с 3-4 лампи. Контакторът е излишен в този случай
Никога не е излишен контактора макар и да са 3,4 лампи.Като гръмне два три пъти някоя лампа и вграденото му реленце става на салата.С подходящ контактор става вечно...е почти вечно :)
PIP - майстор
Това е добре, че има по-тихи. Благодаря.

Тема "Стълбищно осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: