Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Chainsaw - напреднал
Бъркате ме с някой друг...нямам нищо общо с потребител : "Пръча"
Ако някой не разбира от ирония - проблема не е мой.

Ако някой си направи труда да проследи темата от преди 12-на страници назад,ще разбере защо съм се включил тук.
Калояне,ще го повторя още веднъж,защото освен теб и други явно не могат да разберат...
Идеята не е аз дали имам и дали ще си взема електрожен,а идеята е да има някаква реална информация за всички.Толкова ли е трудно за разбиране ?
Ти как си представяш да ходя по офисите да заварявам пробно ? Защото аз не си го представям.Каква представа ще придобиеш за дадената машина от 1 мин ? Преди време го играх този "мач" с тестването в офисите на куриерите - не мисля да повтарям,камо ли за електрожен.Тук говорим за нова и гаранционна техника - не говорим за нещо ала бала от OLX.Ако ще си взема електрожен въобще няма и да се занимавам да заварявам и тествам.Нито има условия нито нищо.

Edit:
agj - по принцип си прав и все пак Мig-Мag метода е най-лесен,а WIG е най-труден.Най лесно се научава с телчарка (тоест на човек му трябва най-малко време за да се научи),но това не означава автоматично,че след няколко часа вече си специалист и може да заваряваш във всички позиции - напротив.
Има си различни технологии на заваряване и човек за да ги научи му трябва солидна практика.Да не забравяме и факта,дали заварчика има нюх към тази професия,защото аз познавам хора,които нямат и резултата не е много добър.Mig/Mag процеса,както и Wig не са подходящи за свършване на дадената задача на открито.Не че не може,но си зависим от редица фактори,а при MMA този проблем отпада.Дори при него може да се заварява и под вода ! А и както не веднъж тук,а и всеки знае - консумативите на РЕДЗ са много по-малко и евтини,сравнение с другите два.

Колкото до ПРЪЧА - видно е,че човека е чел недочел и не знае на какво да се насочи.Първо трябва да си зададе въпроса : какво ще заварява (вид метал),колко време ще заварява (час/минути),какви елементи и т.н и т.н.Ако е за асмалъка....идеята "да има" не е добра за вбъдеще - поне според мен.
Pansim1 - специалист
agj написа:
Работа с телчарката за хоби експлоатация ,в общи случаи е най полезна при черно.И то за не много тънки и не много големи дебелини. В останалите случай нито е по лесно,нито пък е по евтино!
Трудно е да се каже по-вярно :supz:

cat - не гледам от високо и никога не съм гледал. Обаче при машината 3в1 се губи едно важно качество - малък обем и тегло. Представи си, че отивам на село да заварявам счупената панта на входната врата на парцела. Ти какво би взел със себе си? Три в едно, или инвертор с тегло 3.6кг?
И пак - всеки трябва да прецени какво му е необходимо. Само с питане не става.Трябва и да се мисли повече и да се огледат нещата от всички страни. Успех на всички избиращи!
Virtex - майстор
agj написа:
при черно.И то за не много тънки и не много големи дебелини. В останалите случай нито е по лесно,нито пък е по евтино!
До колкото разбирам и другите методи за цветно не са лесни или евтини :)
Pansim1 - специалист
Всеки метод на заваряване си има своите предимства. Не бива да се противопоставят.

ПП отдавна ми се върти една идея в кухарницата :lol:
Мисля че е добре да има снимки на отворени инверторни заваръчни апарати. Поне по две-три, да се види ясно какво има в кутията.
Така ще се избегнат доста недоразумения и спорове, и ще се види окончателно кой какво продава, на каква цена и дали е производител или поредния търговец с куха реклама. Не визирам никого - моля да няма обидени!!!
Освен това - има една анкета кой каква машина си е купил. Аз искам да попитам - а защо никой не казва, кой какъв документ /гаранция и касов бон/ е получил. Защото - нелегалния внос и продажби, накърняват всички нас - хората които се опитват да правят нещо тук в България!
А сме малко, вярвайте :partyman:
Avas_co - майстор
Pansim1 написа:
Всеки метод на заваряване си има своите предимства. Не бива да се противопоставят.

ПП отдавна ми се върти една идея в кухарницата :lol:
Мисля че е добре да има снимки на отворени инверторни заваръчни апарати. Поне по две-три, да се види ясно какво има в кутията.
Така ще се избегнат доста недоразумения и спорове, и ще се види окончателно кой какво продава, на каква цена и дали е производител или поредния търговец с куха реклама. Не визирам никого - моля да няма обидени!!!
Освен това - има една анкета кой каква машина си е купил. Аз искам да попитам - а защо никой не казва, кой какъв документ /гаранция и касов бон/ е получил. Защото - нелегалния внос и продажби, накърняват всички нас - хората които се опитват да правят нещо тук в България!
А сме малко, вярвайте :partyman:
Аз получих фактура и от теб, така и от Драгозов, така и от АИГ.
От АИГ си пазарувам периодично разни неща и фактура винаги съм имал, все пак си взимам нещата на фирма.
Преди десетина години с бившия колега си взимахме от хасковци една машина, ми фактура, бон йок, но тогава не ми пречеше.
М/у другото тая машина още си бачка при колегата.
dragozow - майстор
Ако ще си взема електрожен въобще няма и да се занимавам да заварявам и тествам
Ей тука грешиш. Иначе не ми пречиш колкото и да заваряваш и да си играеш. Наскоро един клиент откара почти 3 часа в магазина в игра, електроди имам много, може и ти да си носиш. Не вярвам и някой от колегите да те върне. За фискала тоже.
fore - майстор
dragozow, кой търговец ще търпи повече от 10 минути да се разгледа уреда от клиента, а камоли да заварява някой и то в магазина........ Само като се сетя колко пушек ще се отдели в тоя магазин дори и лятото на отворена врата, а сега е и студено. :)
От ония дни заварявах в гаража и стана една пушилка след 20 минути заваряване, а си е 50 квадрата помещение.

Да не говориме за електродите които струват пари...... Нагара по ръкохватката който неминуемо ще се отложи и тнт.

Правете си реклама, но не се оливайте толкова. :wink:
plamen6703 - майстор
Тук говорим за търговци с магазини и шоурум , не за гаражни търговци като теб и стока като твоята, която пробутваш! :partyman:
fore - майстор
plamen6703 написа:
Тук говорим за търговци с магазини и шоурум , не за гаражни търговци като теб и стока като твоята, която пробутваш! :partyman:
Първо нищо не пробутвам и не продавам 6703. Второ гаража ми го ползвам по предназначение. Трето инвертора който ползвам е на фирма с която няма нищо общо, освен че съм го купил от нея. И четвърто Драгозов едва ли има нужда от Адвокат като теб, освен ако не си му продавач. Пето говоря от опита си със заваряването в закрити помещения и опита си с търговците.
И шесто всичко което е метално не може да се заварява. :wink:

Докато аз поне не разбрах ти да имаш някакъв опит изобщо в тази сфера, осен че хвалиш машините на изброените тук продавачи.

Та аз не пробутвам нищо и на никого, но не обичам когато се преувеличава с определени цели.
6703 недей да съдиш за хората и техните коментари воден от вашите цели в тази тема.
plamen6703 - майстор
Дотук си написал само глупости като повечето неща, които пишеш! Като отидеш на място и видиш и за какви помещения става дума и ще си промениш мнението. Това за адвокатстването го слушах от един с три "ника' за реклама на електрожени. Не адвокатствам на никой, видял съм с очите си за какво става дума и то няма нищо общо с твоята "търговия"! :partyman:

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: