Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dragozow - майстор
fore написа:
dragozow, кой търговец ще търпи повече от 10 минути да се разгледа уреда от клиента, а камоли да заварява някой и то в магазина........ Само като се сетя колко пушек ще се отдели в тоя магазин дори и лятото на отворена врата, а сега е и студено. :)
От ония дни заварявах в гаража и стана една пушилка след 20 минути заваряване, а си е 50 квадрата помещение.

Да не говориме за електродите които струват пари...... Нагара по ръкохватката който неминуемо ще се отложи и тнт.

Правете си реклама, но не се оливайте толкова. :wink:
Както казам магазина нямам предвид да заваряваш до бюрото ми или касата. Колко да са скъпи кутия електроди? Имам няколко отворени кутии, можеш и ти да си донесеш каквито искаш. Аз съм около 8 часа в магазина и може да изкараш една смяна. Истината е че който разбира са му достатъчни и два електрода.
Pansim1 - специалист
форе - отново си "леко" неадекватен в ситуацията. Ама вече не ти се учудвам.
Не виждам проблем при Драгозов да се тества 1 час пред магазина...но, ти не си бил там никога...нали?! :lol:
При мен съм направил специално място с вентилация, и може да изгориш ако трябва цяла кутия електроди, без проблем. И...поне 20 кутии различни видове имам...заповядай да се убедиш.
Последна промяна от Pansim1 на чет мар 22, 2018 9:08 pm, променено общо 1 път.
fore - майстор
dragozow написа:
fore написа:
dragozow, кой търговец ще търпи повече от 10 минути да се разгледа уреда от клиента, а камоли да заварява някой и то в магазина........ Само като се сетя колко пушек ще се отдели в тоя магазин дори и лятото на отворена врата, а сега е и студено. :)
От ония дни заварявах в гаража и стана една пушилка след 20 минути заваряване, а си е 50 квадрата помещение.

Да не говориме за електродите които струват пари...... Нагара по ръкохватката който неминуемо ще се отложи и тнт.

Правете си реклама, но не се оливайте толкова. :wink:
Както казам магазина нямам предвид да заваряваш до бюрото ми или касата. Колко да са скъпи кутия електроди? Имам няколко отворени кутии, можеш и ти да си донесеш каквито искаш. Аз съм около 8 часа в магазина и може да изкараш една смяна. Истината е че който разбира са му достатъчни и два електрода.
Абе има да заварявам една рамка, и се чудя дали да не дойда да я направя при тебе. :wink:

Pansim1 написа:
форе - отново си "леко" неадекватен в ситуацията. Ама вече не ти се учудвам.
Не виждам проблем при Драгозов да се тества 1 час пред магазина...но, ти не си бил там никога...нали?! :lol:
Ще трябва да си уеднаквите версията с колегата..... :lol: В магазина или пред него става хватката......

И всъщност съм бил в единият магазин, но там не ставала магията а казах заклинанието ........... :wink:

Едит
Имаше един магазин на Хускварна до Женският пазар и пред него майстора тестваше машините. Беше станало мазно петно пред магазина. Та само там съм виждал подобно нещо, но резачките са енерго-независими Pansim one........ :wink:

Магазина го закриха.
agj - майстор
Pansim1 написа:

ПП отдавна ми се върти една идея в кухарницата :lol:
Мисля че е добре да има снимки на отворени инверторни заваръчни апарати. Поне по две-три, да се види ясно какво има в кутията.
Така ще се избегнат доста недоразумения и спорове, и ще се види окончателно кой какво продава, на каква цена и дали е производител или поредния търговец с куха реклама. Не визирам никого - моля да няма обидени!!!
Освен това - има една анкета кой каква машина си е купил. Аз искам да попитам - а защо никой не казва, кой какъв документ /гаранция и касов бон/ е получил. Защото - нелегалния внос и продажби, накърняват всички нас - хората които се опитват да правят нещо тук в България!
А сме малко, вярвайте :partyman:
Пак ли почнахме старата песен?Снимки ,гаранции,касови бонове и фактури....за всичко това е писано и спорено през годините.Не мисля че подобни дискусии и спорове ще повишат твоите продажби или тези на твоите колеги!
Последна промяна от agj на пет мар 23, 2018 8:08 am, променено общо 1 път.
cat - специалист
Пансим отдавна не си заварявал в двора , да прав се че на никой не му се носи 20кила машина но и ти се съгласи че форума е направи си сам и един домашен майстор не може да има 3 машини . Една никаква врата да иска да направи и като почне да заварява 0.8 ламарина с електрожена и ще псува или някой тънки профилчета , аз и с електрожена се оправям и то със саксия вие двамата с Agj не се съмнявам че ще се справите но един човек които хваща ръкохватката на 2 месеца ме съмнява да се справи понеже редовно го виждам как познати се мъчат да си заварят нещо си с електроженчето което са си купили и накрая като им дам телчарката и им се получава .
Последна промяна от cat на пет мар 23, 2018 2:54 pm, променено общо 2 пъти.
Virtex - майстор
Темата е за избор на електрожен.

Ако някои има съмнения относно твърдения на дадени хора, които са готови да съдействат за изясняването на тези твърдения може да се убедят лично в едното или другото. Ако нямат желание да го направят, всяко едно мнение ще се счита за целенасочен спам независимо, че има и друго съдържание в него.

Не вярвам да има нужда от адвокати когато има желание за съдействие от страните. Така че моля да се придържате към темата.
Pansim1 - специалист
agj написа:
Не мисля че подобни дискусии и спорове ще повишат твоите продажби или тези на твоите колеги!
Аз пък мисля, че е добре да се види вътре кой какво притежава. Така доста въпроси ще намерят своя отговор, както и ще се изясни има ли разлика и каква е тя в различните търговци. А това ще бъде от полза за всички потребители. А мен не ме мисли, работя много и не се оплаквам :)
:partyman:
agj - майстор
Pansim1 написа:
agj написа:
Не мисля че подобни дискусии и спорове ще повишат твоите продажби или тези на твоите колеги!
Аз пък мисля, че е добре да се види вътре кой какво притежава. Така доста въпроси ще намерят своя отговор, както и ще се изясни има ли разлика и каква е тя в различните търговци. А това ще бъде от полза за всички потребители. А мен не ме мисли, работя много и не се оплаквам :)
:partyman:
На мен като потребител ми е от полза снимка на панела на апарата, за да видя с какви функции разполага.Всякакви снимки на вътрешностите не могат да ми бъдат от полза понеже имам съвсем елементарна представа от електроника.Имам обаче представа от заваряване и след проба на машината с няколко електрода или проба на функциите и мога да преценя става или не става тая машина!
Пазарувал съм без касов бон и фактура и от производители и от търговци и не считам че това накърнява моя интерес, а напротив. Получавам стоката на по ниска цена.В сайтове на доста търговци цените са обявени без ДДС ,и съответно потребителя получава стоката с 20% по евтино.Това обаче не е никаква пречка да бъде издадена гаранционна карта, и гаранционните условия да бъдат спазени.Така че в случая не виждам нищо не изгодно за потребителя. Например -при закупуване на стока от хасковските Viki и Vito няма никакъв проблем да бъде издадена фактура стига купувача да има желание,но съответно на обявената цена му се начислява ДДС.Мои познат си пазарува от там винаги с фактура,но примерно на мен този документ не ми необходим!
Ходили сме във Viki с мои колега да си купува от там машина.Ами какво да кажа ...хората се оказаха много учтиви, като много други търговци и производители.Правихме проби поне около час на няколко машини ,предоставяха ни ги една след друга без никакви проблеми!
Та това е по въпроса за снимки ,фактури и проби!
Pansim1 - специалист
agj написа:
Пазарувал съм без касов бон и фактура и от производители и от търговци и не считам че това накърнява моя интерес, а напротив. Получавам стоката на по ниска цена.В сайтове на доста търговци цените са обявени без ДДС ,и съответно потребителя получава стоката с 20% по евтино.Това обаче не е никаква пречка да бъде издадена гаранционна карта, и гаранционните условия да бъдат спазени.
Ти осъзнаваш ли какво написа? :? Ако не си - това което написа е ИЗМАМА с ДДС. И укриване на приходи, от там и на данъци. И...без документ, гаранцията която си получил /обикновено нищо не получаваш/ става да си ...запалиш печката. :idea:

ПП идеята ми е че еднакви машини се продават като много модели различни по външен вид, съответно и като цена. Сети ли се???
agj - майстор
Pansim1 написа:
agj написа:
Пазарувал съм без касов бон и фактура и от производители и от търговци и не считам че това накърнява моя интерес, а напротив. Получавам стоката на по ниска цена.В сайтове на доста търговци цените са обявени без ДДС ,и съответно потребителя получава стоката с 20% по евтино.Това обаче не е никаква пречка да бъде издадена гаранционна карта, и гаранционните условия да бъдат спазени.
Ти осъзнаваш ли какво написа?
Неосъзнавам какво толкова те изненадва в написаното?!Тези неща ги дъвчим вече с години!Хасковските фирми си продават стоките точно по този начин.Обаче има нещо за което и друг път е ставало въпрос но е оставало без отговор - ако вземем примерно хасковски електрожен, купен за 250 лв.и му прибавим ДДС -то ще получим цена близка, та дори в някой случай и по висока от цената на машина продадена с начислено ДДС и то с гарнция на една или две ами цели четери или пет години.В тоя случай лично аз не съм убеден че, параметъра за баланс цена-качество е по лош .Единственото водещо и печелившо е дългата гаранция.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: