Мнения и въпроси за хола
masteradmin - майстор
сори, ужким чета всичко внимателно :cool: , няма да се повтори.

П.П. наистина беше скъпичък но много ми хареса този поликарбонат

Прикачен файл

70_foto.jpg
70_foto.jpg (24.03 KиБ) Видяна 13984 пъти

Прикачен файл

69_foto.jpg
69_foto.jpg (32.47 KиБ) Видяна 13984 пъти

Прикачен файл

polikarbonat.jpg
polikarbonat.jpg (14.2 KиБ) Видяна 13984 пъти
Emerald - модератор
За хубаво е хубаво, но колко е здраво това? Няма ли да го продупчи някой град? :? Аз имах външна ролетна PVC-щора и за няколко години цялата стана на дупки от градушка. :lol: А това ми се вижда още по-слабо... :?

И как са топлоизолационните качества?
velsi - Почетен майстор
Доста по-жилаво е като материал. Градушка няма шанс да го пробие. От едната страна би трябвало да има UV защита. Топлоизолацията му е също много добра. А има един много дебел като на админа на снимката, не знам колко милиметра е, чувал съм, че можел даже да спре куршум. Не знам дали е вярно.
Kinley - напреднал
Аз с очите съм виждал поликарбонат, пробит на доста места от градушка. Но от друга страна щом го слагат за покрив на спирките...
EDI - майстор
Поликарбоната започва от 4 мм нагоре.Цената на 4 мм е около 12.13 лева квадрата, 8 мм е около 20-22 лева квадрата.По-дебелия е жилав и ще издържи на една нормална градушка - стената е дебеличка.
HD - специалист
Малко да посъживим темата :-D

Сега опрях и аз да ремонтирам терасата, и при мене положението е същото като при ARTU - отгоре е текла (прониквала) вода от горната тераса и е също така напукано покрая, само че не чак толкова навътре.
Та въпроса ми е, има ли някакъв начин да се спре тоя теч?
И аз си мислех за козирка, но не знам доколко това е решение на проблема (така че засега да не коментираме козирката).
Също така водосточната тръба от горните тераси минава в единия ъгъл на всички тераси (вътрешен ъгъл е), та там около тая тръба на тавана на терасата също има течове, защото фасагена е пожълтял.

Дайте някакви идеи как могат да се спрат тези течове (ако изобщо могат)
Аз си мислех отгоре на комшията тераската да я позалея с водно стъкло например? (стига той да се навие де) Доколко това е удачно обаче?
Тези дни ако намеря малко време може да снимам тераската и да постна някоя снимка да се види точно за какво иде реч.

Иначе по пода и по стените мисля да налепя гранитогрес (заради атмосферните влияния), само че се чудя тези плочки по стените дали до тавана да ги налепя (че да стане като баня :-D ), или до някаква височина (примерно до простирите) и оттам нагоре да си го направя с фасаген (може би така ще стане по-красиво).
Някъде по-нагоре в постовете срещнах, че трябвало ДА НЕ СА БЕЗ ФУГИ плочките - можете ли да ми обясните защо? (абсолютно невеж съм в тая област, та затова питам) Ако е без фуги какво ще стане?

Благодаря предварително на отзовалите се!
Поздрави!
leonardo_vd - модератор
То отдавна и плочките в банята не ги лепят догоре. По красиво е.
А за течовете :? Има хиляди варианти, само виж намери от къде тече. После ще му мислиме.
HD - специалист
Ами откъде тече ...., от горната тесара, но не знам къде точно :?
А и как да разбера точно откъде ..., струва ми се много трудна работа ...
Дайте някой акъл как да постъпя.

Според мене, тече някъде ОКОЛО водосточната тръба, т.е. горе тръгва да тече в плочата някъде около тръбата и избива и долу при мене, ама какво да го правя не знам ...
vold - помощник
Изкърти мазилката по края и около тръбата до бетон и то ще си покаже от каде влиза водата. Аз имах същия проблем , та като махнах мазилката зейнаха едни огромни фуги... да се чудиш как са ги изливали тези плочи.
Просто мазилката не трява да се използва за запушване на фуги , а те точно това са правили !

Прикачен файл

IMGP22.jpg
IMGP22.jpg (77 KиБ) Видяна 10326 пъти

Прикачен файл

IMGP1.jpg
IMGP1.jpg (105.33 KиБ) Видяна 10326 пъти
HD - специалист
Ами предполагам положението при мен ще е същото.

А ти как постъпи, виждам че си го замазал с нещо все пак, това цимент ли е, или е гипс, или нещо друго?
Ще се зарадвам ако е гипс, защото ще мога и сам да си го замажа - от зор се понаучих и да шпакловам с гипс :-D

Тема "Тераса на хола" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: