• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Може ли и аз да се изкашлям ? В тази област имам известни познания и опит :-D, и на 100% подкрепям keymaker . Не си ми далече , можем да се разберем да отскочиш насам и да пипнеш на живо машини . Поради чуждата работа и неработен терен имам за едно кръгче .
Обичайните заподозрени.
То не остана тема, по темата, дето не съм изчел, та си имам някаква представа за хората дето са пипвали такива машинки.
Благодаря за отделеното време и насоките!
krismarg - специалист
Задната е задължителна, освен ако не е някоя лекичка фреза на 60 см и с предаване "диференциал". По-млади няма да станем и особено ако фрезата е с чугунен редуктор, като задълбае до оградата и трябва да издърпаш 90 кг. ще се сетиш за задна скорост. Имам Гардения ползвал съм Вики, и двете се справят добре. Обърни внимание на регулируемото кормило. На моята не се вдигаше на максимално и докато изтече гаранцията я карах приведен.
krismarg написа:
Задната е задължителна, освен ако не е някоя лекичка фреза на 60 см и с предаване "диференциал". По-млади няма да станем и особено ако фрезата е с чугунен редуктор, като задълбае до оградата и трябва да издърпаш 90 кг. ще се сетиш за задна скорост. Имам Гардения ползвал съм Вики, и двете се справят добре. Обърни внимание на регулируемото кормило. На моята не се вдигаше на максимално и докато изтече гаранцията я карах приведен.
Естествено, че ще е със задна, че ако ида на село и ремарке ще тегли.
Разочарован съм, началството не приведе заплатка, та покупката ще е другата седмица. Това ми дава още време за размисъл.
Мотора, на Викито, същия ли е като на Гардения?
iivanov - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Естествено, че ще е със задна, че ако ида на село и ремарке ще тегли.
Тия пърпоретки могат много неща да правят , но трябва да го видиш на живо . Затова ти казвам , ела и виж . Като предложение от мен - кипор kgt 510 . По-скъпо е от викита микита , но е с всички екстри , за всякакви операции . За такава машина веднъж се дават пари . Като имаш читава машина после всякакъв инвентар можеш.да сложиш . Освен фрезата и ремаркето можеш да браздиш , да садиш и вадиш картофи , да косиш , роторен снегорин да сложиш . И така нататък , и така нататък .
iivanov написа:
Тия пърпоретки могат много неща да правят , но трябва да го видиш на живо . Затова ти казвам , ела и виж . Като предложение от мен - кипор kgt 510 . По-скъпо е от викита микита , но е с всички екстри , за всякакви операции . За такава машина веднъж се дават пари . Като имаш читава машина после всякакъв инвентар можеш.да сложиш . Освен фрезата и ремаркето можеш да браздиш , да садиш и вадиш картофи , да косиш , роторен снегорин да сложиш . И така нататък , и така нататък .
Ехеее, Иванов, в тъча съм на носилката.
Вече разглеждам в нета, ма то туй трактор направо.
Да отметна ланшния матрял-тъкмо да се пооправи времето и ши пиша на ЛС.
Въйййй, благоверната изпадна в истерия, като видя на монитора по едра земеделска техника. Хахааа!!!
gnt69 - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Ехеее, Иванов, в тъча съм на носилката.
Вече разглеждам в нета, ма то туй трактор направо.
Да отметна ланшния матрял-тъкмо да се пооправи времето и ши пиша на ЛС.
Въйййй, благоверната изпадна в истерия, като видя на монитора по едра земеделска техника. Хахааа!!!
Това е машината. По нашия край направиха на суджуци магаретата и конете и всички пенсионери си купиха по едно подобно и разхождат бабите по селата, де до кооперацията за рентата, де до бостана, де до пощата за пенсията, де до здравната на доктор. Абе идилия. :partyman:
EDI - майстор
То нещата тръгнаха от фрезичка и отидоха на трактор. :lol:
gnt69 - майстор
EDI написа:
То нещата тръгнаха от фрезичка и отидоха на трактор. :lol:
Забравих да уточня бабите са все в ремаркетата, дядовците карат и тежкареят.
iivanov - майстор
Голямото предимство на това нещо е , че завива само , като стиснеш.лява или дясна ръкохватка . Така работата с тази сравнително тежка машина е песен . В същото време машината е достатъчно малка да влезе в ремарке или комби . Набора от три предни скорости пък дава доста възможности за закачане на активен инвентар , като косачка , картофовадачка и т.н. На мястото на колелетата се слагат три типа фрези , за различна култивация . На тази машина има дизелови варианти , както и с 6 предни и 2 задни скорости . Има машина и с ел стартери ,и дори фар . Ама не струват 850 лв . :-D
ПП С мойта , като се запознахме вече бях взел малката бръмчилка , ама , като вземах първата резачка , дойде с мен в магазина с бебето . На излизане , вече видяла , колко пари наброих , бая и се огъваха краката . Аха , аха да припадне . Та викам да държиш далече жената от мъжките работи . :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Дилема за фрезичка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: