• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
preslav - майстор
Ако е това, за което се сещам би трябвало да нямаш проблем, но имай предвид, че гофрите са направени за да си я подведеш лесно, а не за да поемат вибрациите.
sveto - специалист
С това гофре също ще си спестя мъките по огъването на медната тръба. Сега се чудя къде да сложа клапана, тъй като не знам дали, ако е на входа на разш. съд, тръбата до там ще има достатъчен обем за да може да се развърти двигателя преди да е вдигнал налягане. Пресметнах, че 1 м тръба има обем ок. 0.2 л, което ми се струва малко.
preslav - майстор
Ако ползваш пресостат за компресор, а не оня дето имаш, самият пресостат изпълнява функцията на разтоварващ клапан до развъртането на компресора.
mitko64 - майстор
То дефакто пресостатът изпълнява функцията на разтоварване. Това което се води разтоварващ клапан е в действителност еднопосочен клапан с изход 1/8F за разтоварващата линия, отвътре обработено за врязващ пръстен 6мм. Ако колегата е решил да мине на водопроводна арматура трябва да обмисли прехода от 22Х1,5мм. или 16Х1,5мм(какъвто е отворът на главата) към 3/8 ,1/2 или 3/4 цола. Другото предполагам,това гофре е с холендрово свързване и трябва да се измислят заместители на гумените уплътнения.
sveto - специалист
Да, чак сега разбрах, че разтоварващия клапан е в пресостата. Мислех да сложа магнит вентил, който да отваря, като спре мотора, но се оказаха доста скъпи, затова ще купя пресостат за компресор, няма да ползвам този, който имам, (когато го купих преди време не бях наясно, че е нужно разтоварване). Проблем ще е прехода от метрична в цолова резба за връзката между главата и разш. съд.
mitko64 - майстор
Развиваш онзи ъгловия щуцер и завиваш това https://www.varum.bg/product/3387/hidra ... g1-2m.html , натам продължаваш с 1/2 фитинги. Ако не намериш такъв стругар да ти пренареже резба 16Х1,5мм върху някой нипел с цолова 3/8 и натам продължаваш с водопроводна редукция за 1/2. Става и на ръка, но трябва да имаш плашка 16Х1,5мм.
sveto - специалист
Лошото е, че доставката излиза двойно колкото самия преходник. Вече поръчах от там части за над 20 лв, които май няма да ползвам. Идеята да си нарежа метрична резба на цолски фитинг определено ми допада повече.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Компресор за въздух от ЗИЛ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: