Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
optimeon - специалист
Мерси за информацията!
nautilus33 - майстор
mitko64 написа:
Eто и моите неволи с кръстачка за Горение viewtopic.php?f=58&t=44315&start=30&hilit=%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D1%8F+gorenje . Ако правиш някакви тунинги, задължително балансирай барабана, че иначе става мазало.
Ами няма смисъл май да правя такъв тунинг, понеже доколкото прочетох в твоята тема е изкарал само 20 пранета.
mitko64 - майстор
Толкова изкара докато дойде новият от Словения, може и повече да изкара сигурно, но понеже се държи конструкцията само на болтове, беше почнало да се разцентрова и да трие в нагревателя, това го видях като го разглобих. Ако успееш да центрираш барабана спрямо казана с подобни шини ,винтчета и гайки и после се мине с аргонови заварки, мисля че ще се получи тунингът. Само не знам това дали се заварява, на мен ми прилича на ЦАМ материалът на кръстачката.
zz_stefanov - майстор
Само кръстачка ли си поръчал. Колко ще струва новия, заслужава ли си смяната?
mitko64 - майстор
Не само кръстачката, не се продава отделно за Горение. Заедно с барабана, явно ги центроват и балансират в завода. Излезе по спомен към 200 лв. Иначе за други модели кръстачки колкото искаш, носач се водят.
agj - майстор
mitko64 написа:
Ако успееш да центрираш барабана спрямо казана с подобни шини ,винтчета и гайки и после се мине с аргонови заварки.....Само не знам това дали се заварява, на мен ми прилича на ЦАМ материалът на кръстачката.
Не е ЦАМ !Заварява се ! Заварявал съм доста такива. Няма смисъл от шинички , болчета и гайки..!Носи го на аргончик да му го завари и това е!
mitko64 - майстор
И като седи после накриво да си го бие в главата.
agj - майстор
Счупеното парче се поставя на точното му мастото ,и се заварява.Изкривяване няма как да стане!
lov - майстор
Това с балансирането забрави. кат има пране да не би да го подреждаш по специален начин че да получиш баланс при центофугирането. Единственото условие е да е центровано на мястото си. Заварявай и дано не се е разкривил след като се е счупила.
zz_stefanov - майстор
mitko64 написа:
Не само кръстачката, не се продава отделно за Горение. Заедно с барабана, явно ги центроват и балансират в завода. Излезе по спомен към 200 лв. Иначе за други модели кръстачки колкото искаш, носач се водят.
200 лева дадени за десет годишна пералня ми е извън смисъл. Не бих го и заварявал дори. Нова ще ми е решението.

Тема "Кръстачка за барабан на пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: