Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stelibg - специалист
Познайте от кои пелети повече няма да се купува :)
Д****ба и слънчогледови боклуци
Прикачен файл:
Без име1.jpg
Прикачен файл:
Без име.jpg
Това при перфектни еднакви условия - слаб снеговалеж, няма слънце, температура -3 до 0.

Миналата зима 4 тона букови и 300 кг царевица. Сега 5 тона слънчогледов SHIT ...
filmatoplo - майстор
Слънчоглед разход една идея повече.зависи от качеството им де .Ако си намерите дървестни на добри цена качество - по добре на тях .Ако пък цената е решаващия фактор при избора - то ще си затворите учите за неудобствата .Аз карам на дървестни марка Трон ,нямат вид но не са ме подвели ,почти 2 тона ще изгоря до 1 май .със самоделна камина съм ,направих си я като предизвикателство да си докажа че мога да направя нещо по добро и безпроблемно от продуктите на пазара ,направо се чудя дали ако си купя нова - тя би била по икономична от моята .
Здравейте,

От известно време редуктора ми прави проблеми - не върти шнека който е в горивната камера (чува се едно прещракване , все едно зъбните колела приплъзват).
Прикачен файл:
81CAFFA8-4E8A-488D-A84A-2C6A780B4712.jpeg
81CAFFA8-4E8A-488D-A84A-2C6A780B4712.jpeg (97.75 KиБ) Видяна 1909 пъти
Моля ви за съдействие къде и дали се продава тази резервна част с зъбните колела (мотора изглежда и работи добре).

Благодаря!

Поздрави.
gnt69 - майстор
ares777 написа:
Здравейте,
От известно време редуктора ми прави проблеми - не върти шнека който е в горивната камера (чува се едно прещракване , все едно зъбните колела приплъзват).
Моля ви за съдействие къде и дали се продава тази резервна част с зъбните колела (мотора изглежда и работи добре).
Поздрави.
Не е ли гаранционна. Според мен ти е крив шнека малкия или имаш натрупан нагар в тръбата. Ако е гаранционна е най лесно.
Здравейте,

Не е гаранционна вече ( 4та зима всичко е перфектно).

Не мисля , че е от шнека. След като разглобя кутията с зъбните колела се забелязва голям лифт на оста на едното от зъб. колела и леко протриване отстрани на корпуса.

Поздрави.
gnt69 - майстор
Освен да си поиграеш да направиш нова втулка на мястото на разбитата. Друг вариант е да звъннеш в Грейко и да питаш само за редуктора. Трети вариант е да пишеш в темата как да си направим сами пелетна горелка там колегите гледам ги правят от моторчета за чистачки ще помогнат. Поздрави.
dani731117 - специалист
или да си купиш нов редуктор от сайта - мотор-барбекю .
мелор - захвата е почти същия и по качествен от този .
dani731117 написа:
или да си купиш нов редуктор от сайта - мотор-барбекю .
мелор - захвата е почти същия и по качествен от този .
Кой модел по-точно е съвместим с този от горелката ?

Предпошагам има значение обороти и тн ...?

Благодаря.
dani731117 - специалист
аз съм го написал модела - мелор.
обороти - 11или 16 каквото си избереш .
andy_forresite - майстор
Видях две неща, за които не съм сигурен дали бяха така. Едното е луфт между капачето отпред от 2 мм (не затваря плътно) и другото е цепнатина в предната дясна част до капачето, където е заварката към първото скосяване. Общо взето вертикалната отсечка е отворена около 1 мм по цялата си височина.
Изображение
Снимката е от мрежата. Котелът е такъв както и монтажът на горелката. От другата страна не знам как може да видя.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: