Ел. инструментите. Консумативи.
damian_7 - специалист
Здравейте, предстои ми да лепя гранитогрес и съответно да изрязвам половинки парчета. Приятели ме посъветваха да режа с диамантен диск, и след съответната консултация се оказа, че струва около 30 лева. Става дума за инструмент на Skil, с размер 115 мм (това е инструмента, на който ще се монтира диска). Въпросът ми е на какви цени се продават подобни дискове и обикновено колко дълъг е животът им? В смисъл могат ли да прекарат 15 - 20 квадрата или повече?
al-import ltd - специалист
Ще издържи разбира се. Много зависи колко е дебел гранитогреса и колко ще режете от него. Може да отрежете и 1 и 100 парчета. По принцип диамантените дискове издържат доста дълго време.
Мога да ти предложа 115мм диамантен диск на макита на цена от 30лв.
Със сигурност по-добър от Скил-а . Ти сам си прецени дали те устройва цената и марката.
115мм

Прикачен файл

Untitled.jpg
Untitled.jpg (29.2 KиБ) Видяна 7581 пъти
Niky77 - специалист
При мен е 13,20лв с ДДС ! Същият диск !!! Но този диск е за бетон или керемиди, сори! Професионален диск за гранитогрес е 23,50лв.
solo5 - майстор
диамантените на BOSH са към 26лв
damian_7 - специалист
al-import ltd написа:
Мога да ти предложа 115мм диамантен диск на макита на цена от 30лв.
Със сигурност по-добър от Скил-а . Ти сам си прецени дали те устройва цената и марката.
Не знам дали съм се изразил правилно, но като прегледах в интернет подобни дискове на "макита" са с цена 82.92 лв. Естествено става дума за дискове специално за гранитогрес.
С такъв съм рязал гранитогрес 60x60см с дебилина 1,5см нямаше никакъв проблем верно е, че използвах шлайф на макита и диска беше 230мм
Niky77 - специалист
Потърси словенски диск "Silver conti"при "Липата". Ако го няма ще ти го достави за ден-два. Цената която писах е за словенски, професионален диск.
Разчитай на марковото и доказаното!!!!!!

Тема "диамантен диск" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: