Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite написа:
Видях две неща, за които не съм сигурен дали бяха така. Едното е луфт между капачето отпред от 2 мм (не затваря плътно) и другото е цепнатина в предната дясна част до капачето, където е заварката към първото скосяване. Общо взето вертикалната отсечка е отворена около 1 мм по цялата си височина.
Изображение
Снимката е от мрежата. Котелът е такъв както и монтажът на горелката. От другата страна не знам как може да видя.
Анди, не виждам нито луфт, на капачето, нито цепнатина, там дето посочваш, въпреки невероятните възможности на монитора ми.
Виждам само една позадръстена горелка, дето почва да и пропушва през бункера и осветеността пада.
Не разбирам каква е връзката с предните мнения, или просто споделяш нещо?!
Опааа, кристалната ми топка видя, че снимката е качена днес в 17.43. Ако това е твоето Грейко, аз са предавам и си сменям монитора.
raduloff - напреднал
Изображение
"Снимката е от мрежата. Котелът е такъв както и монтажът на горелката. От другата страна не знам как може да видя. "
andy_forresite - майстор
Открих защо се препълва и не иска да гори. Не толкова зле като на снимката на не знам кого, но почти. Понеже съм сложил 4 пружини в третия ход, там не съм шомполирал с четката, защото не ми се вадеха пружините. Мръсотията от тях пада навсякъде. Само ги тръсках нагоре надолу и почти всичко падаше от тях. Да, но точно в началото на всичките 4 тръби от третия ход се бе получило запушване от нагар. Точно до там пружините не стигат. Подпрял съм ги на две бастунчета да стърчат все едно и механизмът си е там. Явно съм ги вдигнал повече. Като ги движа ръчно нагоре/надолу не съм стигал чак до долу на тръбите. Сега вече ще знам. В началото на тръбите се бяха оформили четири твърди образувания с кръгче диаметъра на тръбата и вътре натрупало на конус мизерия. В резултат от 67 мм тръба бяха останали към 40-45 мм светъл отвор. Сега гори добре.
Стигнах до тях защото вече не знаех какво бърка горенето. Всичко почистих щателно, проверих и коминът - тегли екстра. Обаче не ще да гори и това е, а пелетите същите.
Шнекът обаче е почнал да се скъсява 8-[ с едни 10 мм се е прибрал навътре.
andy_forresite написа:
Открих защо се препълва и не иска да гори. Не толкова зле като на снимката на не знам кого, но почти............
Шнекът обаче е почнал да се скъсява 8-[ с едни 10 мм се е прибрал навътре.
Ако беше споделил, нямаше да си блъскаш главата. Не е и срамно.
Който гори слънчоглед, поне на седмица трябва да си чисти котела.
Ако си изчистиш перфектно главата на горелката, вероятно ще намериш пукнатина, малко по високо, от на оная снимка, на хоризонталната повърхност. Там е заварката, а отпред просто е огънато. Не е повод за безпокойство.
За шнека; не знам, за да се скъси сигурно има причина. На мойта не и е мръднал, а по други чак толкос не надничам.
gnt69 - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Който гори слънчоглед, поне на седмица трябва да си чисти котела.
За шнека; не знам, за да се скъси сигурно има причина. На мойта не и е мръднал, а по други чак толкос не надничам.
Или да си монтира целия почистващ механизъм. Аз чистя на три седмици до месец. Иначе всеки ден тръбите ама с ръчката. :partyman:
andy_forresite - майстор
Механизмът не е за всеки. При мен тягата не позволява да се сложи.
Котелът е горял и 2 седмици без да се гаси. Не е имало проблеми. Това е натрупано в течение на доста време. Оформило се е под тръбите в посока дъното и се стеснява и то само на втория ред тръби. Капакът с пендарите (подвижните шайби) се сваля с ключ 13. Толкова ли беше ... Ако в бъдеще на някой не му гори горелката, не е лошо да го свали вместо да бърка с прахосмукачки или както аз с подръчни м-ли.
gnt69 - майстор
andy_forresite написа:
Механизмът не е за всеки. При мен тягата не позволява да се сложи.
Котелът е горял и 2 седмици без да се гаси. Не е имало проблеми. Това е натрупано в течение на доста време. Оформило се е под тръбите в посока дъното и се стеснява и то само на втория ред тръби. Капакът с пендарите (подвижните шайби) се сваля с ключ 13. Толкова ли беше ... Ако в бъдеще на някой не му гори горелката, не е лошо да го свали вместо да бърка с прахосмукачки или както аз с подръчни м-ли.
Аз винаги свалям ламарината когато чистя под тръбите. Веднъж се пробвах с прахосмукачка ама се запуши на втората клапа и оттогава си свалям цялата ламарина на 3 седмици или на месец като правя основно почистване на котела. Почистването с една мистрия само изваждам пепела под тръбите и отново газ. :partyman:
Явно затуй нямам проблем, щото си чистя Боша сяка седмица.
gnt69 - майстор
Аз пък не съм доволен от почистването. Когато го почистя и си вдига температурата на димните газове. Що тъй не знам, явно по лесно се лъзга пушека по тръбите и стените. Затова само в краен случай на месец. :partyman:
gnt69 написа:
Аз пък не съм доволен от почистването. Когато го почистя и си вдига температурата на димните газове. Що тъй не знам, явно по лесно се лъзга пушека по тръбите и стените. Затова само в краен случай на месец. :partyman:
Тва е непонятно, за мене, ма съм го чел и преди.
Явно си е специфично за GR, ма аз съм със снобарската табела Bosch.
Като му изчистя и слушка на 110 на 3та, при 60 градуса на водата, както казват батковците.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: