• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Ризачки имам две, ма то остана да разлепя по спирките, че изкупувам и земя.
......... освен ако не са пропия и да ора на комшии за шише ракия.
iivanov - майстор
Силата на това не са големите площи . Силата му е в малките градинки на бабите . Там , където трактор не може да влезе . Завъртиш се 20 пъти и като кажеш 20 лв , и бабата пляска с ръце , и вика " Аз есента пак ш'та викна " . Щот алтернативата е да ма'а две седмици с лопатата . И те така ...
EDI - майстор
Аз като ви разправям за фрезичка и трактор, вий са смейти. :lol: Почна са от 400 квадрата за хоби, зехте след само три страници и цялото село да обслужвате. :-D :partyman: Човек да не пита нещо.
krismarg - специалист
Тъщата вика тъй и аз я работя градината. Правите лопата останаха за борба с троскота.

За двигателите
Истинските са Субару,Хонда и американския Бригс и Стратон. Цената на фрезата обаче е с около 300 лв нагоре с такъв двигател. Китайските обикновено са копия на Хонда. Части има. Петров има и вариант с двигател на Субару.
Моята китайка е с китайски с 2 г. гаранция. Вече 3 година само една свещ съм сменил. Ако се предаде новия е 300 лв. или ако забогатея 700 лв за Субару.
iivanov - майстор
Батко ми , повярвай , една операция в повече да я механизираш , голяма работа е . :partyman: Например , при мен , за картофи , ръчният труд се заключава само в зариването и прибирането в чувалите . Като първото е само , защото нямам картофосадачка .
А ето от къде копират чайна майните. http://honda-solaray.bg/product/1031/mo ... k7-se.html
gnt69 - майстор
И аз така моята като я купих преди 7-8 години дядката вика защо ти е това животно то не работи хубаво най добре е да се копае и есенно време да се обръща с лопатата. Това беше само първия път лятото като му фрезовах лозето и като го окопа за половин час взе да дава отбой. Сега се върти и вика там като ти остане време дай да фрезоваме че тревлясало. Моята прилича на ТАЯ само че зелена. Нищо не съм и правил за 8 години само масло и бензин. Ако сега си купувам ще взема обезателно със задна скорост и със регулируема височина на дръжките щото тая ми е малко ниска. :partyman:
iivanov написа:
Силата на това не са големите площи . Силата му е в малките градинки на бабите . Там , където трактор не може да влезе . Завъртиш се 20 пъти и като кажеш 20 лв , и бабата пляска с ръце , и вика " Аз есента пак ш'та викна " . Щот алтернативата е да ма'а две седмици с лопатата . И те така ...
Иванов, тоя филм го играя с резачките, ма пари не моа да зема на баба Пена и дедо Райчо, че с тия порастнах.
То ...ясно е, че ше я блъскаме земята, ма да му мислят, ония горе, дека един боб не могат си напраят.
Крупен земеделец няма да ставам. Максимума на градинката, дето ши въртя... декар-два да е. Услугите, у лево и десно, нема ги броя.
То пак ши стани, чи с Фирари ши одя до бакалията за сол и захар, ма такос е то, флюбиш ли са.......
iivanov - майстор
Дядо ти Райчо и баба ти Пена ще са много доволни , че си им свършил работата , да ти кажа . Щот иначе ще ги дадат на някого с лопатата , пък той ще им огледа къщите и нали се сещаш . Трябва да видиш , как синделските баби се карат , къде да отида първо . Защото наистина са доволни .
Навремето , преди да взема невата , исках такова , ама дизел , с 6 те скорости . За беда тогава не ги внасяха и от нема и къде вземах това , с което съм . Ами , кво да ти кажа , добро е , ама кипора е по-добро . Зарекъл съм се , че ще взема такова , ама невата не ще да мре .
До тука, разузнаването не е в полза на по добрите хартиени данни.
Чета, за Петровката, че фирмата имала собствена марка, дето продуктите били италияно-български и тууук таме китайски.
Все таки, склонен съм да похарча парите за втората предавка, дето се явявала половинка на втората и ще е по полезна при кърската работа.
Така ли пък никой не ползва фреза Петровка или са пресни на пазара?!!!
iivanov - майстор
Дядото има Грило-Петров , с предна и задна скорост . Заради слабо замислено шаси , неподходящо за закачане на ремарке , се наложи изначално преправяне . По едно време имаше проблеми с редуктора и купува нов . Имаше и нещо с ролките за задна скорост , та нещо задната стана паметник . Сега цялата машина е паметник , щото е за нов двигател . То и дядото не е добър стопанин , ама ... :?
ПП Машината му е купена малко след моята .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Дилема за фрезичка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: