Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
agj - майстор
zz_stefanov написа:
mitko64 написа:
Не само кръстачката, не се продава отделно за Горение. Заедно с барабана, явно ги центроват и балансират в завода. Излезе по спомен към 200 лв. Иначе за други модели кръстачки колкото искаш, носач се водят.
200 лева дадени за десет годишна пералня ми е извън смисъл. Не бих го и заварявал дори. Нова ще ми е решението.
200лв......не само че е извън смисъл, ами дори е безумно ... Нова не е лошо решение, но в случая повредата е напълно поправима ,така че заваряването е най удачния и евтин вариант.
zz_stefanov - майстор
За заваряване ще се завари, но тоя алуминий с времето така е изтънял от химията, че очаквам отново да се счупи.
В капана сме на планираното остаряване. :)
agj - майстор
zz_stefanov написа:
За заваряване ще се завари, но тоя алуминий с времето така е изтънял от химията, че очаквам отново да се счупи.
Има и такива случаи ,но има и случай на претоварване,дефект в отливката и т.н.,всичко е въпрос на индивидуална оценка и преценка за смисъла на ремонта.
mitko64 - майстор
agj написа:
zz_stefanov написа:
mitko64 написа:
Не само кръстачката, не се продава отделно за Горение. Заедно с барабана, явно ги центроват и балансират в завода. Излезе по спомен към 200 лв. Иначе за други модели кръстачки колкото искаш, носач се водят.
200 лева дадени за десет годишна пералня ми е извън смисъл. Не бих го и заварявал дори. Нова ще ми е решението.
200лв......не само че е извън смисъл, ами дори е безумно ... Нова не е лошо решение, но в случая повредата е напълно поправима ,така че заваряването е най удачния и евтин вариант.
Я препоръчай на не безумна цена за модел с иноксов казан с външно лагерно тяло, нещо под 1000 лв. По възможност с механичен програматор.
agj - майстор
mitko64 написа:
agj написа:
zz_stefanov написа:
Я препоръчай на не безумна цена за модел с иноксов казан с външно лагерно тяло, нещо под 1000 лв. По възможност с механичен програматор.
Написал съм го много точно-заваряването е най удачния и евтин вариант
zz_stefanov - майстор
mitko64 написа:
agj написа:
zz_stefanov написа:
Не бих ти препоръчал. Моят индезит беше такъв. Когато опрях до смяна точно на кръстачка се оказа, че казана е валцован като консервна кутия. Файда от инокса никаква. Замина на боклука на 11`та година.
mitko64 - майстор
Kakви валцовки, какви 5 лева. На моята казана се отваря със скоба и уплътнение. Елементарна смана на лагери, всичко е премислено за лесен ремонт. Пере без забележки с новите лагери и носач пета година, пък нека не си заслужава ремонта от 250лева.
nautilus33 - майстор
На едно място ми казаха, че било някаква сплав и няма да го хване хубава заварка. Та, ще ходя на друго място да видя там какво ще кажат. Иначе явно съм го хванал рано, защото няма проядено в метала, а парчетата си пасват идеално, дори едното няма почти луфт в пукнатината
agj - майстор
nautilus33 написа:
На едно място ми казаха, че било някаква сплав и няма да го хване хубава заварка. Та, ще ходя на друго място да видя там какво ще кажат. Иначе явно съм го хванал рано, защото няма проядено в метала, а парчетата си пасват идеално, дори едното няма почти луфт в пукнатината
Щракни една-две снимки ,да го видим?

.....
Това е носач от пералня. Заварявал съм го с алтернативен метод ,става малко по грубичко като шев ,но пък е супер здраво!

Тема "Кръстачка за барабан на пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: