• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
опит да се съживи темата??? :lol: мнения на хора с такива покриви... виждам че от доста години има хора слагали такива керемиди...мнения??
sensi - специалист
И на мен ми е интересно дали някой ползва такива керемиди. Да си кажете мнението за производители. Сега гледам че фирма Царевецпласт е производител на такива керемиди. Дали са сполучливи.
BLUEPUPIL-2 - специалист
Прикачен файл:
POLYMER TILES-1.jpg
Прикачен файл:
POLYMER TILES-2.jpg
POLYMER TILES-2.jpg (69.96 KиБ) Видяна 2832 пъти
Прикачен файл:
POLYMER TILES-3.jpg
Прикачен файл:
POLYMER TILES-4.jpg
Прикачен файл:
POLYMER TILES-5.jpg
BLUEPUPIL-2 - специалист
Прикачен файл:
CONCRETE TILES-1.jpg
CONCRETE TILES-1.jpg (62.22 KиБ) Видяна 2831 пъти
Прикачен файл:
CONCRETE TILES-2.jpg
Прикачен файл:
CONCRETE TILES-3.jpg
Прикачен файл:
CONCRETE TILES-4.jpg
Прикачен файл:
CONCRETE TILES-5.jpg
BLUEPUPIL-2 - специалист
sensi написа:
И на мен ми е интересно дали някой ползва такива керемиди. Да си кажете мнението за производители....
Направи визуално сравнение между първите и вторите пет снимки и кажи кои ти допадат повече!
Grezinski - специалист
На последната снимка от 22-ри март керемидите не са полимерни а метални, и то много лошо монтирани.
Личи си дори без да я увеличаваш, по видимите линии на вертикалното презастъпване между листите; също и по снегозадържането, винтовете и мн. други детайли.
На онази с белия правоъгълен улук също, според мен, не са полимерни. Виж измазаните капаци и колко е груба сглобката между отделните керемиди. Нали това уж е едно от основните предимства на полимерните - перфектната геометрия; тук ясно се виждат дупки!?

Виждал съм няколко такива покрива и изобщо не ми харесаха. Най-вече защото керемидите и аксесоарите, според мен, бяха произведени по различно време и имаха ралика както в нюанса на цвета, така и в блясъка. Но моето мнение не е безпристрастно, така че не бива да ви влияе. Това, че мен това ме дразни, не означава, че на всички би им правило впечатление.
BLUEPUPIL-2 - специалист
Grezinski написа:
На последната снимка от 22-ри март керемидите не са полимерни а метални, и то много лошо монтирани. Личи си дори без да я увеличаваш, по видимите линии на вертикалното презастъпване между листите; също и по снегозадържането, винтовете и мн. други детайли.
Сменям въпросната снимка с тази:
Прикачен файл:
100.jpg
Grezinski - специалист
Това също не са пясъчно-полимерни керемиди а полимерни листи. Подобно на металните керемиди, но чиста пластмаса с дебелина от порядъка на 5 mm. Листи с ширина около метър и варираща дължина.
BLUEPUPIL-2 - специалист
Grezinski написа:
Това също не са пясъчно-полимерни керемиди а полимерни листи. Подобно на металните керемиди, но чиста пластмаса с дебелина от порядъка на 5 mm. Листи с ширина около метър и варираща дължина.
Тогава обхвата на темата да се конкретизира и да се стесни само до пясъчно-полимерни керемиди!
Pipo71987 - специалист
Някой с такъв покрив на 4-5 години поне,да изкаже мнение ?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Полимерни Керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: