Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Chainsaw - напреднал
Последните коментари са супер по темата за избор на електрожен.Може да продължаваме така още няколко страници - супер полезни ще са за потенциални купувачи на заваръчна техника.

Колкото до идеята,аз лично подкрепям Pansim с две ръце за това - да се види какво има вътре в машините му.Тъкмо невежите,като мен ще се образоват.Колеги...,нали се сещате,че няма как "хубав" електрожен с добър външен вид,а вътре...празен (образно) и да има добри заваръчни показатели.Явно само Pansim би се осмелил,защото е убеден,какво продава.Другите не смеят,защото знаят какво има под капака или ги мързи.Няма как да повишиш продажбите си без да се потрудиш.Просто няма как.

Давам пример със себе си.Няма как някой да ме накара да купя дадена стока,ако продавача/производителя не ме убеди,че стоката му е добра,като цена/качество.Аз лично не съм от хората,които влизат в първия магазин (или форум ако щете) и вземат първата видяна машина (без значение дали е електрожен,ъглошлайф и т.н).Това за мен е супер аматьорско и невежо.Това не е да си купиш диск за рязане или свредла за бормашина.Тоест това не е консуматив,а нещо,което следва да ти върши работа напред във времето.

Другото,което ми прави впечатление,е сайтовете на заваръчна техника.Повечето са идентични.Например Витолукс - постно,ама много,като информация.АИГ и ИЗА са с една идея по-добре,като лошо впечатление ми прави,че единия сайт е наблъскал всичко в pdf файлове,а другия снимките на машините му са все едно рязани с теслата.Иначе фона е бял без илишен кич и т.н.Арго и Викилукс са сходни.Много повече информация за всеки един продукт,като на един от продуктите има цяла снимка с машината вътре.

Общо взето е това...много е важно първото впечатление.
stan73 - майстор
Pansim1 написа:
Всеки метод на заваряване си има своите предимства. Не бива да се противопоставят.

ПП отдавна ми се върти една идея в кухарницата :lol:
Мисля че е добре да има снимки на отворени инверторни заваръчни апарати. Поне по две-три, да се види ясно какво има в кутията.
Така ще се избегнат доста недоразумения и спорове, и ще се види окончателно кой какво продава, на каква цена и дали е производител или поредния търговец с куха реклама. Не визирам никого - моля да няма обидени!!!
Освен това - има една анкета кой каква машина си е купил. Аз искам да попитам - а защо никой не казва, кой какъв документ /гаранция и касов бон/ е получил. Защото - нелегалния внос и продажби, накърняват всички нас - хората които се опитват да правят нещо тук в България!
А сме малко, вярвайте :partyman:
Подкрепям идеята напълно. Даже и аз някъде по-назад в темите бях направил миниревюта на моя и на един приятел инвертори с по няколко снимки отвътре и инфо за тях, доколкото ми позволяват възможностите.
agj - майстор
Идеята за снимките като че ли хич не била лоша!Досега се забавлявах,но вече забавлението става още по голямо!Давайте следващите снимки!Отивам за пуканки! :popcorn:
Здравейте, поздрави на всички! Решил съм и аз да купувам електрожен, че вече седмица гледам форуми ,гледам клипове... :lol: Направих малко разходки из някой друг магазин във Варна, и вниманието ми се спря на https://shop.valerii.com/Elektrojeni-i% ... duct=34574 В линка има и схема на машината в ПДФ формат но тя е принципна,явно за цялата серия,където има и по малко мощни модели. В действителност, от промишленият шпионаж които проведох в Алати, :-D където се предлага електрожена, установих че вътре има 8 диода и 8 транзистора също така 5 или 6 кондензатора(не доскив) на входа.От Ютуб ,клиповете които гледам инвертори с такава схема си праскат 180-200 ампера,че и повече. Въпроса ми е според вас струва ли си кинтите ,350 лв? Ако знаете нещо подобно ,може и на по ниска цена ,моля да споделите 1? :partyman:
Последна промяна от microclima на ср мар 28, 2018 4:51 pm, променено общо 2 пъти.
Virtex - майстор
Темата отново е разчистена.

Дискусията за дроселите отчасти е преместена тук :

viewtopic.php?f=11&t=59543

Понеже някои бяха предупредени точно за тази тема и за спама, има получени предупреждения. Писането на спам и нещо по въпроса в едно мнение се счита за спам в темата и затова голяма част от последните страници са преместени.

Ако някои има желание да обсъжда други теми ( ДДС-та, фактури, знания, титли и други ) може да го направи в съответните теми. Тази тук е за избор на електрожен.

Предположения и коментари за направените действия се приемат на ЛС :)
agj - майстор
Дълбоко разчистване си направил!Не мисля че нямаше нужда от такова.Ако изобщо има нужда от нова тема,то тя трябваше да е свързана със снимковия материал на инверторните електрожени..Обаче цялата работа се оказа хлопане на празни менчета!!! Та както ида е...щом си решил да правиш нова тема поне сложи снимката за която се водеха дискусиите -поне да стане ясно за какво иде реч!!
keymaker - специалист
Доволен от 140 амперовото зверче, както го нарече бащата на един от най малките класически електрожени ( 14 кг.в размери колкото на автомобилен акумулатор) , мой вуйчо и кум. С 3.25 неръждаеми електроди пее. Миналата събота имаше напъни с " ОK 48.00 и ОК 50.40" всички с размер 3.25 идеално се справя на около 110 А за средна дебелина и на 90 А при тънкостенни профилни тръби. Запъва се само с едни стоманени електроди, но те се оказаха проблем и за gysmi 251 ( с някакви букви отзад беше ама нали съм тъп и не сложих на акъл).
Днес ми дадоха да ползвам едно Редко..... Утре ще го пробвам ,ама горкото 130А-15% на 40А му дават 100%, ко да го правя не знам, имам едни електроди 2.5 ,дано да не му дойдат много дебели...Тъкмо се бях засилил да вземам нов и братовчеда ми го хариза,взел по сериозна техника,и не го ползва. :?
agj - майстор
microclima написа:
Здравейте, поздрави на всички! Решил съм и аз да купувам електрожен, че вече седмица гледам форуми ,гледам клипове... :lol: Направих малко разходки из някой друг магазин във Варна, и вниманието ми се спря на https://shop.valerii.com/Elektrojeni-i% ... duct=34574 В линка има и схема на машината в ПДФ формат но тя е принципна,явно за цялата серия,където има и по малко мощни модели. В действителност, от промишленият шпионаж които проведох в Алати, :-D където се предлага електрожена, установих че вътре има 8 диода и 8 транзистора също така 5 или 6 кондензатора(не доскив) на входа.От Ютуб ,клиповете които гледам инвертори с такава схема си праскат 180-200 ампера,че и повече. Въпроса ми е според вас струва ли си кинтите ,350 лв? Ако знаете нещо подобно ,може и на по ниска цена ,моля да споделите 1? :partyman:
Неразбирам защо точно този електрожен си избрал?!В такъв голям град като Варна нямя ли
магазин в който да пробваш избрана от теб заваръчна техника.Аметист са дистибутори на доста марки електрожени.Какъквто от тях да избереш ,няма да сбъркаш.
Virtex - майстор
agj написа:
Дълбоко разчистване си направил!Не мисля че нямаше нужда от такова.Ако изобщо има нужда от нова тема,то тя трябваше да е свързана със снимковия материал на инверторните електрожени..Обаче цялата работа се оказа хлопане на празни менчета!!! Та както ида е...щом си решил да правиш нова тема поне сложи снимката за която се водеха дискусиите -поне да стане ясно за какво иде реч!!
Снимка лично аз не виждам. И както казах - за такива коментари на ЛС !

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: