gnt69 написа:...Аз винаги свалям ламарината когато чистя под тръбите...Планирам, когато си монтирам новия котел ( другия сезон ), да му направя точно там подобрение.
Като/ако стане ще го споделя.
gnt69 написа:...Аз винаги свалям ламарината когато чистя под тръбите...Планирам, когато си монтирам новия котел ( другия сезон ), да му направя точно там подобрение.
andy_forresite написа:...Шнекът обаче е почнал да се скъсяваМоите наблюдения са, че това се получава при нередовно ( или изобщо липсващо ) почистване ( изчегъртване на нагара ) на горивната камера и началото на тръбата на малкия шнек.с едни 10 мм се е прибрал навътре.
alex_serviz написа: Планирам, когато си монтирам новия котел ( другия сезон ), да му направя точно там подобрение.Сега ако кажеш че ще правиш автоматизация на ваденето на пепелака съм готов да експериментирам още преди теб.
Като/ако стане ще го споделя.
alex_serviz написа:Явно това потвърждава постоянната дължина на моя шнек- редовно чистене.andy_forresite написа:...Шнекът обаче е почнал да се скъсяваМоите наблюдения са, че това се получава при нередовно ( или изобщо липсващо ) почистване ( изчегъртване на нагара ) на горивната камера и началото на тръбата на малкия шнек.с едни 10 мм се е прибрал навътре.
gnt69 написа:...Сега ако кажеш че ще правиш автоматизация на ваденето на пепелака съм готов да експериментирам още преди теб.Чак автоматизация - не. Но смятам да направя едно чекмедже за пепелта под димогарните тръби, като това под горелката.
Аз съм го мислил ама няма много място. Ама не съм и виждал на живо такъв котел с автоматично почистване....
andy_forresite написа:При малкия шнек не съм виждал нагар и затова не съм и чистил там. По горивната скара нагар се образува всеки ден - отдолу на скарата и от двете страни. Няма да клякам всяка сутрин с шпакла в ръка да чегъртам някакви мизерии. Я да се спасява. Аааа... Веднъж в седмицата го свалям т`ва.
Логиката за по-високата t° на димните газове е точно тази - налепите по пружините спъват пушека, а като ги изстръскаш, той минава с по-голяма скорост и с по-малко завойченца.
Няма 2 стаи, 5 стаи. Четири са. По-точно бяха. От тази сутрин един радиатор го спирам денем понеже ми останаха по-малко от 250 кг материал, а изобщо не ми се занимава с купуване на гориво за отопление преди Великден. Ще пропусна и докъде стигне, вал съм го.
Кво ше стане ако фърля една пиратка като пелета в бункера и шнекчо я набута в огъня? Гаранция ще направи такова почистване на задръстила се горелка, че всеки почистващ механизъм би се изчервил от срам. Обаче се опасявам че като ресне, гофрето ще цъфне
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: