Най - вълнуващия въпрос зимно време.
vesonp1 - специалист
rangelov_hunter написа:
Знам, че е така ама за първа зима съм доволен......хамалогията е никаква спрямо дървата.
Може ли малко информация, колко квадратура отопляваш, колко вода има в системата(горе-долу), дали има изолация и каква е горелката? :)
Към 150-160 квадрата два етажа, бойлер 200литра и тръбен път от първи до трети етаж,7 големи радиатора)17-20 ребра) и три малки)6-9ребра),имам изолация , горелката и котела са на Грейко РВ-20
Инсталацията беше с правено котле и съм го сменил с Грейкото.Колко вода има не знам....сигурно 150литра(това е на изуст).....уж е 17кВ ,според майстора дето я слага, но нищо чудно и да е повече.....щото ако я настроя на 68-69 градуса с делта 5/3/0 и повече от 63 май не вдига и бачка на трета....може би ако се преправят тръбите ще се подобрят нещата, но и така бива( в най-студеното го слагам на 67гр. цял ден и готово) , както и термоглави на 4-5 радиатора, че става излишно топло в някои от стаите :-D Ама има пенсионери по цял ден в нас и искат топло от сутринта.
phantom_ - специалист
Колеги бихте ли ми казали на 30кв горелка размерите на главата? Колко е широка горивната камера и колко е дълга?
andy_forresite написа:
.........
Това с пиратката е за веселба разбира се :wink: Никой да не го прави, защото според мен няма да издържи.
Тва гофре, ако са сцепи, паля си ритуално дипломата от военното училище.
Къде да туря пиратката и колко коня е минимума?
Даже имам съмнения, че ще ми събори сичкия прахоляк от сивушко.
andy_forresite - майстор
Такива тъпи идеи ми идват веднъж на 3 години. Не правете това у дома!!!
Гофрето е майтап. Като знам една нищожна пиратка от хартия голяма колкото нокът как накара една консервна кутия да излети нагоре до степен че я загубих във въздуха и падна сигурно след 7-8 секунди, като знам какво се случва с кофа за боклук след изпълнения на ученици хулигани, нищо чудно да се сцепи целия котел. Най-малкото ще вдигне капака на боша и ще опадат кюнците. Платката на управлението е защитена, но не и фотодатчика и оптодвойката. Ударната вълна е много силна в тесен обем. За какво ми трябваше да се шегувам с това .... [-X Мислех че ще е смешно да си представите как затрупалата се горелка рЕзко изкихва и се изчиства бръже-бръже. Триста ти вентилатори, бъркалки и т.п. измишльотини. БАааМмм :lol:
raduloff - напреднал
Ако нещо е направено от простотия, не търси зла умисъл :yawinkle: :-D
markoscbr - специалист
phantom_ има ги размерите в нета потърси ги, аз съм с 30ка но и аз не ги знам другия път като чистя горелката ще си я измеря за себе си :yawinkle:
crez - майстор
:? чистене всеки ден????? Моята е без шнек за почистване и я чистя един път в седмицата. Върху малкия пепелник на горелката има съвсем малко черно-сив нагар с дебелина около 1/2-1мм и го чиста с шкурка,това е друго няма. Вентилатора издухва другото. :?
alex_serviz - специалист
В активния сезон горивната камера я почиствам веднъж на седмица. През другото време - по-рядко.
Съответно котела - веднъж на две седмици.
gnt69 - майстор
crez написа:
:? чистене всеки ден????? Моята е без шнек за почистване и я чистя един път в седмицата. Върху малкия пепелник на горелката има съвсем малко черно-сив нагар с дебелина около 1/2-1мм и го чиста с шкурка,това е друго няма. Вентилатора издухва другото. :?
И пелетите са слънчогледови от 150 лева ли. :partyman:
phantom_ - специалист
markoscbr написа:
phantom_ има ги размерите в нета потърси ги, аз съм с 30ка но и аз не ги знам другия път като чистя горелката ще си я измеря за себе си :yawinkle:
Мене главата ме интересува, точните и размери. Външните ги знам.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: