• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
s_toshkov - специалист
Здравейте, предварително се извинявам за невежеството си по темата "електротехника "

Накратко , без ясна причина влагоуловителя спря да работи . Вентилатора върти , копчето което се върти отгоре се чува че приштраква релето , НО не отделя капка влага в казанчето .Преди това го бях заел на познат да го използва да си суши боядисаните и шпакловани стени посред зима . След като го отворих днес според мен са работили докато са шпакловали , шкурили и уреда се е задръстил с мръсотия , чак е клеясал по питите през които минава струята въздух

Днес звънна в няколко сервиза за климатична техника във Варна , буквално ме отказаха да им го нося за ремонт ,защото само по телефона бе да са го видели ми казаха цена на ремонта над 100 лв , някъде и повече , също така "дори и да го оправим може да е ден до пладне "

Нямам някакви сериозни познания по електротехника , но така или иначе вече бях прежалил уреда реших да го отворя да проверя дали случайно няма нужда от почистване някои датчик , дали няма изгорял бушон и т.н.

Отворих уреда внимателно от пластмасовите капаци и останах шашнат колко много мизерия се е натрупала и дори клеясала по питите от където трябва да преминава въздушната струя и по тях да се отлага конденза (ще се опитам да кача снимки )

Открих и един предпазител но се оказа че е здрав . Долу до компресора открих голям кондензатор (според мен ) с надпис 5 mF 450 V , които като че ли не изглежда много добре . Вижда ми се че все едно се е стопил и вътрешността му е изтекла навън

Накратко , да го почистя от мръсотията и мизерията основно уреда , да се опитам да купя от някъде такава "джаджа " кондензатор според мен и като я подменя ако тръгне , тръгне

От къде да търся във Варна такъв кондензатор или ако искате препоръчайте проверен майстор или сервиз (ако желаете на ЛС )на когото да отнеса уреда за ремонт
s_toshkov - специалист
Не мога да кача снимките в темата , направих ги на линк

http://stoshkov.snimka.bg/other/budget-ad-1000.5124236
nikolov333 - майстор
Почисти го внимателно, смени кондензатора и ако не тръгне мисли за сервиз..
s_toshkov - специалист
Почистих внимателно всичката мизерия , налепи и т.н. КОндензатора естествено не съм го сменил по това време

Вклщчвам го , чува се "изчаткване " от към компресора , компресора загрява доста като го пипна сръка , топлината зпочва да се разпространява по тръбичката от компресора , но толкова ....

Отново никакъв конденз не отделя

Възможно ли е да се измери кондензатора дали в него е проблема
hidrazin - майстор
s_toshkov написа:
...Вклщчвам го , чува се "изчаткване " от към компресора , компресора загрява доста като го пипна сръка ...
Ми продължавай в същия дух и направо го карай към контейнера. Ако вече не си опекъл компресора де...
Какво да му мериш на кондензатора бре??? МИ той е ОЧЕВАДНО заминал за вечните кондензаторни полета.
Сменяй кондензатора и ако тръгне - черпиш.
:partyman:
fox_vt - майстор
Компресора не трябва да чатка а да бръмчи и вибрира, ако ли не не работи. Както ти казаха смени кондензатора .
valentino76bs - майстор
fox_vt написа:
Компресора не трябва да чатка а да бръмчи и вибрира, ако ли не не работи. Както ти казаха смени кондензатора .
Еми чатка щото явно защитата се включва ,не може да развърти без кондензатора.
fox_vt - майстор
И каква е тая защита която чатка това да не е контактор на трифазна колона. Обикновено си изключват тихо и кротко без да разбере човек камо ли да чуе.
valentino76bs - майстор
fox_vt написа:
Обикновено си изключват тихо и кротко без да разбере човек камо ли да чуе.
Е моя слух я хваща особено на компресорите на хладилника като им дръпна щепсела докато работи и го включа веднага след това.
Мисля ,че тук се случва същото ...след като кондензатора е заминал няма как да задейства пусковата и само работната получава напрежение и защитата (термична или токова) цъка.Агейн и агейн ....ама знам ли може и да не е от това,предполагам!
kozl - майстор
Аз го имам същия, много по чист. Спря да отделя влага, но компресора бръмчи, явно е останал без газ. При теб е видно, че кондензатора се е "изпразнил" и това е вероятната причина компресора да не се развърта.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с влагоуловител BUDGET AD 1000 - вентилатора работи , но не събира влага. Сервиз , майстор във Варна ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: