• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fox_vt - майстор
iliya_i написа:
fox_vt написа:
Ако електромера е от онези със дистанционно изключване,то как се изключва тока, с реле електронен елемент и дали само фазата изключва или и двете линии.
Нулата не минава през електромера, а само е свързана към него. А разединяването е задължително механично. Инъче ще утрепят някого.
Да разбирам че си отварял електромер и вътре е със реле. Принципно има логика да е реле а не SSR ама надали за да не утрепят някой ами по скоро заради цената и нуждата от сериозен радиатор. Инак разединяването на електромера заради неплатени сметки НЕ значи че може да бъркаш по ел инсталацията без предпазни мерки защото като ти пуснат тока дали със въздушна междина или електронна междина все тая тока те бие ако си хванал не там където трябва. :lol:
hidrazin - майстор
Тая тема ще бие рекорда - тук няма и един членоразделен пост...
Явно не всеки може да пие ... както трябва. :-D
Иначе патова ситуация - неграмотен въпроси с т..и отговори...
Аре ходете да си вземете по един душ ... студен.
:partyman:
fox_vt - майстор
Хаахха абе знаеш ти ама не обаждаш :-D .
valentino76bs - майстор
fox_vt написа:
Да разбирам че си отварял електромер и вътре е със реле.
Е може и да не е отварял :) и с четене става!
Моят ел.мер е http://add-bg.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0 ... 1%80%D0%B8 ,тука има някаква информация.
fox_vt - майстор
Това е полезно,макар че по пътя на логиката беше почти ясно.
valentino76bs - майстор
А и ако някой вещ благоволи да каже как го изключват ще бъде полезно.Дали е със сим карта вътре аз не зная :?
nikolov333 - майстор
Със SIM карта е да. Нашия вход сменяха електромерите преди нова година и първите един два месеца идваха да ги отчитат инкасатори. После идваха да им сложат картите и от тогава ги спират и отчитат дистанционно..
  • 1
  • 2

Тема "Странен въпрос?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: