• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Благодаря на всички за съветите и отделеното време.Много сте точни!
petrov7111 - специалист
Ами нека и аз да споделя какво с един приятел направихме преди 25 години. Имобилайзер с прекъсване на бобината, като схемата беше компаратор, и с един мъжки, стерео ,голям жак на ключодържател беше "дистанционното", на който имаше 2 съпротивления, а на колата - женската букса. Работеше перфектно.
Hoвoceлckи - майстор
Още едно приложение на такава блокировка:
Поради липса на всякакво място за паркиране съм спрял за малко, където не трябва ... Връщам се бързо, но куките - там. Казвам им - "нещо й стана и угасна, ходих да търся телефон" (нямаше GSM-и). Единият се направи на умен та ми поиска ключа да пробвал. Врътна два-три пъти и другия му се скара ... Казах им, че до 10-ина минути приятел е обещал да дойде да ме задърпа. Оставиха ме и си заминаха :)
ben84 - специалист
kozl написа:
А твоятя идея за помпата, се прескача с туба с гориво, маркучи и помпа с две щипки за акумулатор.
Глупости! Аз вместо твоята идея за прескачане, ще взема да захраня помпата директно с парче кабел, вместо да мъкна туби и маркучи :-D
Ама тая кола ще я крадат ли или ще я ремонтират?
:partyman:
fox_vt - майстор
Чувал съм от някакви чичковци че некви идиоти крадяли некви хубави коли и направо отивали със главния компютър и част от инсталацията. Отварят я махат излишното слагат тяхното палят и чао. Разбира се за доста кратко време. Ако пък са по нахъсани направо я качват на репатрак и я отнасят със всичките ти защити. Та ако колата ти е скъпа застраховай я ако е дранголник хич да не ти е. Аз понастоящем карам рено хехе изобщо не влиза във класациите на крадените и желани коли и ми е едно леко и спокойно че си пия с кеф рикията вечер :-D
Duke_BG - специалист
трябва ти реле с най-малко два чифта но+нз контакти

Прекарваш му един "+" след контакт през единия НО контакт, и паралелно на него слагаш бутончето, а с другата двойка си управляваш блокировката каквато ти душа сака.
petrov7111 - специалист
Може ли рисунка на тази схемка, това със самозадържане ли е ?
Duke_BG - специалист
Прикачен файл:
135s1_2.gif
135s1_2.gif (2.9 KиБ) Видяна 1396 пъти
не ми се чертае и преработих една от нета - това е в общи линии другата двойка контакти ползваш да прекъснеш каквото решиш по запалването
petrov7111 - специалист
Да, добра и полезна схемка на реле със самозадържане, мерси. А вместо бутон, може да се ползва скрита рид-ампула и да си носи човека едно магнитче.
  • 1
  • 2

Тема "Какво реле би свършило работа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: