Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Lamer - специалист
Здравейте,

не знам дали това е форума, но все пак да попитам :)

имате ли застраховка на апартамента и на имуществото си? Ако да, при кой застраховател? Колко ви излиза годишно?

Имам предвид застраховка на всичко, апартамента и мебелите срещу наводнение, земетресение, пожар, вандализъм и т.н.?

Мерси
KIBRIT - специалист
При мен си върви задължително с ипотеката.
За близо 100 000 лева,плащам 290 лева годишно ! :?
solo5 - майстор
KIBRIT дай малко инфо
какво получаваш с тази застраховка
имаш ли инфо дали и кога плащат застрахователите :roll:
KIBRIT - специалист
Покрити рискове

По Глава 2: „Пожар и други рискове”:
Основно покритие:
клауза „А” – пожар, мълния, експлозия, имплозия, сблъсък или падане на пилотирано летателно тяло, негови части или товар.
Допълнителни покрития:
клауза „Б” – бедствия - буря (падане на дървета и клони), градушка, проливен дъжд, наводнение, увреждане от тежест при естествено натрупване на сняг или лед;
клауза „Д1” – земетресение;
avitor - специалист
[quote="KIBRIT"]При мен си върви задължително с ипотеката.
За близо 100 000 лева,плащам 290 лева годишно !

И аз заради ипотека задължително застраховам имот. Ако не се лъжа за застрахователна стойност около 150 000 лв платих миналат година 95.00лв към ДЗИ. Кредитната ми инспекторка искаше да застраховам имота при неин застрахователен агент с когото банката имала договорка но аз настоях да видя къде пише, че при него трябва да си правя застраховката и тя омекна и ми изброи застрахователни компании, където мога да си я направя сам. След като и дадох полицата за 95.00 лв не можеше да повярва на очите си, но ми я признаха. А между другото тя ми беше казала че полицата ще е настойност около 200.00 лв при тяхния агент. Така, че търсете си правата и не се оставяйте отвсякъде да ни обират.
KIBRIT - специалист
Значи 95 лева е цената без покритието Земетресение !
avitor - специалист
Първо извинявам се за грубата ми грешка. Днес си намерих застрахователната полица. "Малко" съм се изхвърлил със застрахователната сума - не е 150 000 а 83 200 лв. Подвел съм ви заради първата застраховка, която ми направиха от агент на банката за стойност 150 000лв, за които според кредитния ми инспектор трябвало да застраховам имота. Втората година уточнихме, че се е объркал и е трябвяло да застраховам имота по пазарна оценка, т.е 83 200лв. Имам клаузи за засраховане А, А1 и В. За земетресение не са настоявали и не съм правил.
Извинявам се още веднъж за грешката.

Тема "Застраховки на апартамент?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: