Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Snejina - специалист
Здравейте. Интересува ме някой гледа ли Бугенвилия в двора си,и ако да то да даде някакви подробности за отглеждането и (ако има такива). Много я харесвам,във всичките и разновидности,още от времето когато живеех извън БГ,и я виждах едва ли не във всеки двор. Намерихя в доста градински центрове тук,притеснява ме дали ще издържи на нашите температурни условия. Аз живея в София,както знаете тук може да бъде доста студено през зимата... Моля споделете личния си опит. Благодаря!
Snejina - специалист
Да,току що и аз това прочетох... Жалко,защотое много по красива навън като храст отколкото в стаята в саксия.. Явно ще чакаме глобалното затопляне да се засили у нас :-D
pariza - напреднал
През лятото може да бъде навън,но зимата трябва да се прибере
Дори и в Гърция бугенвилията се отглежда в саксия и през по-студените месеци се прибира, т.е. ако наистина искаш да и се радваш години наред на този храст - трябва да му намериш и кътче у дома за зимата.
Snejina - специалист
Да де,но в Испания и Португалия не е така. За мен бугенвилията не е цвете а храст и има очарование ако ти расте до къщата както е там,а не в саксия.. Отказах се да я садя,явно е че тук не става,студено е... :sad:

Тема "Бугенвилия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: