Можеш да направиш каквито си искаш ниши , но трябва да предвидиш и достатъчно растояние , за да има и изолация отзад! За климатика- ако искаш да не е на нишото на стената , по-добре да излиза навън, за да не се нарушава потока на въздуха!
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Тани
- модератор
45 мнения в "Почвам ремонт. Помагайте!"
velsi
- Почетен майстор
Да ти кажа и мене тоя въпрос ме вълнува от доста време. По принцип няма нужда. Но от друга страна, ако помещението от другата страна не се използва и отоплява. Другия аспект е шумоизолацията. Всеки предпочита неговото лично пространство да е колкото се може по-неприкосновено.
masteradmin
- майстор
ABel
- напреднал
Здравейте отново. Благодаря за съветите, ще се съобраза с тях, но това ще бъде на по-късен етап. Всъщност започвам от кухнята, която е северно изложение с балкон от железни рамки и някакви сиви плоскости. В момента е остъклен по метод соц-винкел. Смятам да го махна, да иззидам стена от Итонг и да сложа ПВЦ дограма. След итонга ще сложа вата и гипс-картон. Пода е мозайка, смятам да нарежа ивици с влекса, после лека замазка, изолация и отгоре подовото покритие. Въпросите са ми няколко, ако можете да ми помогнете. Първо от какъв материал да направя изолацията на пода и тавана ( в момента на тавана има мухъл ), второ какво ще кажете за покритито на пода - не харесвам теракота, а за ламинат ме е страх (случвало ми се е и наводнение и съм изпускал бутилка олио на пода, и сме обръщали тиган с гореща мазнина). Същия проблем имам и с гърбовете над мивката и печката - и там не ми се иска плочки. Видях подобни тема във форума ( http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=1268 и http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=613 ), но ми се ще да го обсъдим още. Ходих до едната фирма за гръбчета, която бяхте посочили, имат два вида 60 и 90см инокс. При мен котлоните ще са на балкона, който в момента е 87см, а след итонга и изолацията ще стане около 70. Не знам какво ще се получи при 5см луфт от двете страни . От друга страна какво да сложа над мивката, пак инокс ли? Там пък разтоянието е около 120см. Имам и още въпроси, но по-натам. Благодаря
EDI
- майстор
Привет.На пода сложи XPS, производство на АСТРОТЕРМ.Подовия е розов на цвят.Гледам, че се каниш да слагаш лека замазка върху мозайката-няма нужда.След като нарежеш с флекса, направо лепи подовата изолация.За тавана е важно да разбереш дали влагата е от конденз или от просмукана отгоре вода.Ако е от конденз, можеш за изолация да използваш вата с алуминиево фолио.Ако теча е отгоре, първо трябва да го отстраниш.Може да използваш за тавата и XPS, но ако стените ще са с вата, направи така и тавана.За под на кухня са подходящи теракот, гранит и други подобни покрития.Мисля, че трябва да си избереш от тях.Може, разбира се да си направиш и дюшеме, но с това олио и тигани
А, за зидарията - не ползвай ИТОНГ, направи си я с тухли.

leonardo_vd
- модератор
EDI написа:А, за зидарията - не ползвай ИТОНГ, направи си я с тухли.E това ако можеш да ми кажеш, защо?
ABel
- напреднал
Благодаря за идеята за алуминиевото фолио (както и за другите съвети). Фолиото от коя страна трябва да бъде от вън или от вътре? По стените също ли да сложа с фолио? Иначе за Итонга и аз не знам защо не ти харесва, аз съм работил с него и нямам никакви забележки, освен че ми изхаби триона
. Моля също за съвет за гърба между долния и горния ред шкафове. Вчера ходих в една фирма за мебели и те казаха , че на техните мебели слагат ПДЧ за гръб и никой не бил се оплакал

EDI
- майстор
Ами, какво да ви кажа.Нещо не ги харесвам този тип материали.В темата за итонга бях писал по-подробно защо, но накратко, на бабата и направиха малка пристройка с ИТОНГ.В последствие навсякъде имаше влага/няма изолация пристройката/.Парчета ИТОНГ дето останаха, като престояха 2 месеца навънесента, натежаха двойно-защо ли
Сложи ватата с фолиото към стаята.Няма проблем цялото помещение да е изолирано с вата.

Duke_BG
- специалист
аз бих те върнал на климатиците - така както си предвидил за спалнята мисля че не е много функционално - имам пред вид външното тяло да ти е посредата . и когато започнеш да слагаш гипскартона извикай техници на фирмата която ще ти слага киматиците да ти положат тръбите и кабелите под гипскартона - така няма да се вижда абсолщтно нищо - само едно вътрешно тяло на стената 

Тема "Почвам ремонт. Помагайте!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература