Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
keymaker написа:
Доволен от 140 амперовото зверче, както го нарече бащата на един от най малките класически електрожени ( 14 кг.в размери колкото на автомобилен акумулатор) , мой вуйчо и кум. С 3.25 неръждаеми електроди пее. Миналата събота имаше напъни с " ОK 48.00 и ОК 50.40" всички с размер 3.25 идеално се справя на около 110 А за средна дебелина и на 90 А при тънкостенни профилни тръби. Запъва се само с едни стоманени електроди, но те се оказаха проблем и за gysmi 251 ( с някакви букви отзад беше ама нали съм тъп и не сложих на акъл).
Не беше лошо ,ако нямаш снимка ,то поне марка и модел да назовеш, на тва зверче?Що го мъчиш с 3,25 ?Ако искаш да докажеш нещо на някой - просто няма смисъл!
agj - майстор
Virtex написа:
agj написа:
Дълбоко разчистване си направил!Не мисля че нямаше нужда от такова.Ако изобщо има нужда от нова тема,то тя трябваше да е свързана със снимковия материал на инверторните електрожени..Обаче цялата работа се оказа хлопане на празни менчета!!! Та както ида е...щом си решил да правиш нова тема поне сложи снимката за която се водеха дискусиите -поне да стане ясно за какво иде реч!!
Снимка лично аз не виждам. И както казах - за такива коментари на ЛС !

Еми върху какво се дискутира ,като няма снимка?!Не виждам нощо лошо в подобни коментар,просто исках да помогна за да стне новата.тема ,поне започната катто трябва!Щом считаш постовете ми за ненужни -трии
agj написа:
microclima написа:
Здравейте, поздрави на всички! Решил съм и аз да купувам електрожен, че вече седмица гледам форуми ,гледам клипове... :lol: Направих малко разходки из някой друг магазин във Варна, и вниманието ми се спря на https://shop.valerii.com/Elektrojeni-i% ... duct=34574 В линка има и схема на машината в ПДФ формат но тя е принципна,явно за цялата серия,където има и по малко мощни модели. В действителност, от промишленият шпионаж които проведох в Алати, :-D където се предлага електрожена, установих че вътре има 8 диода и 8 транзистора също така 5 или 6 кондензатора(не доскив) на входа.От Ютуб ,клиповете които гледам инвертори с такава схема си праскат 180-200 ампера,че и повече. Въпроса ми е според вас струва ли си кинтите ,350 лв? Ако знаете нещо подобно ,може и на по ниска цена ,моля да споделите 1? :partyman:
Неразбирам защо точно този електрожен си избрал?!В такъв голям град като Варна нямя ли
магазин в който да пробваш избрана от теб заваръчна техника.Аметист са дистибутори на доста марки електрожени.Какъквто от тях да избереш ,няма да сбъркаш.
Ще мина да погледна, преди бях ходил да взимам разни части за оксижена от там,сега им погледнах сайта, тъй като нямаше цени и ми се сториха маркови електрожените ,викам си сигурно са професионални, скъпи...
keymaker - специалист
agj написа:
Не беше лошо ,ако нямаш снимка ,то поне марка и модел да назовеш, на тва зверче?Що го мъчиш с 3,25 ?Ако искаш да докажеш нещо на някой - просто няма смисъл!
-------------
Моя грешка, посипвам си празната глава с пепел барем нещо влзе в нея.
Електроженчето е Arc140 закупено от Драгозов.
agj - майстор
keymaker написа:
agj написа:
-------------
Моя грешка, посипвам си празната глава с пепел барем нещо влзе в нея.
Електроженчето е Arc140 закупено от Драгозов.
Попитах за марка. и модел понеже някой неща в поста ти ме озадачиха!Как класически електрожен ,с размери на акумулатор и тегло 14кг, :? ще заварява с ОК 48.00 които всъщност са базични или стоманени както го наричаш!
Та така вече ,с посочване на марката на зверчето,нещата са по ясни!
keymaker - специалист
Абе той и класическия ги праска ама спреш ли голям зор да го подкараш наново, а и на най едрия ампераж ги работи, а невинаги дебелината на материала позволява.
Chainsaw - напреднал
keymaker написа:
Доволен от 140 амперовото зверче, както го нарече бащата на един от най малките класически електрожени ( 14 кг.в размери колкото на автомобилен акумулатор) , мой вуйчо и кум. С 3.25 неръждаеми електроди пее. Миналата събота имаше напъни с " ОK 48.00 и ОК 50.40" всички с размер 3.25 идеално се справя на около 110 А за средна дебелина и на 90 А при тънкостенни профилни тръби. Запъва се само с едни стоманени електроди, но те се оказаха проблем и за gysmi 251 ( с някакви букви отзад беше ама нали съм тъп и не сложих на акъл).
Най накрая едно мнение ,което е що годе по същество за дадената машина.
Колега,пробвал ли си го с тънки електроди и как се справя с тях.Снимка на заварките и/или на машината (под капака) можеш ли да споделиш ?

Някой с някакви отзиви са следващата машина от Арго ....160A или 190A ?
Djack - специалист
Аз имам много добри впечатления от арго190HI (или нещо от сорта), а от скоро и от арго160 (взех го за приятел)! Нямам снимки, но имам наблюдения, гори добре, както и тънки, така и дебели електроди! За сега съм доволен! :supz:
agj - майстор
Chainsaw написа:
keymaker написа:
Най накрая едно мнение ,което е що годе по същество за дадената машина.
Колега,пробвал ли си го с тънки електроди и как се справя с тях.Снимка на заварките и/или на машината (под капака) можеш ли да споделиш ?

Някой с някакви отзиви са следващата машина от Арго ....160A или 190A ?
Кое е по същество бе колега ,Резачев ?!Това че електрожена е класически и с размери на акумулатор и тегло от 14кг. ли?Или това че като клласически електрожен се справя идеално с ОK 48.00?
Само хора което изобщо не са наясно с материята могат да се впечатляват от подобни презентации :x
Chainsaw - напреднал
Djack написа:
Аз имам много добри впечатления от арго190HI (или нещо от сорта), а от скоро и от арго160 (взех го за приятел)! Нямам снимки, но имам наблюдения, гори добре, както и тънки, така и дебели електроди! За сега съм доволен! :supz:
А ако трябва да сравняваш 190 с 160 има ли някаква разлика в заваръчния шев ? Говоря за електроди,които се справят и с 160 т.е 1:1,то иначе е ясно,че 190 е доста по мощен...и тежък и т.н

agj,не се прави на остроумен моля ти се,на мен още от пъвия прочит ми стана ясно,че човека сравнява Mini 140A ,които е с габарити на акумулатор от кола,с този класически,които от своя страна е 14 кг. ...
И като негодуваш от подобни "презентации" вземи поне ти направи нещо за ограмотяване.Нали имаш стаж и си минал през n на брой електрожени.Би трябвало да са ти минавали през ръцете поне една от машините на Драгозов/Пансим/АИГ.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: