Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
iliya_i - майстор
hidrazin написа:
Аз имам такъв.... И въобще не съм изключение.
:partyman:
Че ти не беше ли в къща?

Разликата между апартамент и къща е, че къщата общи части няма и не зависиш от никой. Дето искаш и както искаш ще си прекараш. :partyman:
hidrazin - майстор
iliya_i написа:
Че ти не беше ли в къща?
Не бе, имам къща но от над десетилетие съм я оставил за стопанисване на кучето ми.
Аз му ходя на гости и то много се радва да ме види - нося кокали и мръви. :-D
Иначе обитавам тъп хапартамент.
Имам и няква гарсониера в тъпата централна северна БГ.
Тва достатъчно ли е?
:partyman:
nikolov333 - майстор
И аз знам, че може или със сигурност е можело преди, понеже имам един магазин под апартамента с монофазна и трифазна партида, от която съм се самозахранил и аз, но комшията наскоро се интересуваше, когато си прави ремонта и пита за неговия апартамент и ЕВН му обяснили, че вече не можело.. Не разбрах защо, а и не съм разпитвал. Т.е. или една монофазна или трифазна,, но вероятно зависи към кое ЕРП си или от възможностите за присъединяване, не знам вече. Според мен няма логика да не може, но ако някой знае, да разясни..
DundyTheCroc - майстор
Аз по наследство съм с монофазна и трифазна в апартамента, на един електромер и двете. Смених титуляра миналото лято след като всех имота, проблеми с ЧЕЗ нямаше. Вдигнах си леко мощността на трифазната като замених 3х25А с 3х32А, след това сменяха електромерите и не се усетиха, но то още докато сменях титуляра ми стана ясно, че ЧЕЗ изобщо не знаят подробности за трифазната партида, която е пускана отдавна. Можеше и 3х40А да сложа, ама пустия кабел само 4мм2 :)
Antonii - майстор
Принципно по закон може да се мине на партида с по-голяма мощност стига да може да я осигури разпределителната мрежа.
Цената е разликата в цената за присъединяване на текущата и новата мощност.
Просто си пускате едно заявление до енергийното дружество и чакате писмен отговор.
И ако се правят на интересни пускате една жалба до КЕВР.
Може да мине известно време, но вероятно ще се реши проблема.

Тема "Захранване на проточен бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: