Абсолютно споделям мнението на колегата Андри за предпазителя и ми прави впечатление че доста хора си майсторят опасни машини без изобщо да се замислят за рисковете които поемат.Пазете се. 

shotik написа:Зависи и от каква перална е ,дали е обикновена ,полу или автоматична,ако не знаеш от каква е ,снимай и покажи,за да ти се даде съвет.Колега, много моля да ме информираш как се сваля електродвигателя на този тип перални. Зная само, че парката се отвива на дясно, т.е. е с обратна резба. Не мога и не зная как да законтря двигателя и перката.Благодаря предварително!https://pimg.mycdn.me/getImage?disableS ... hDLJ2bS0-w
nk31a631947 написа:По снимка ми изглежда на Рига 8 , ако е тя , електромоторът не е общ с перката, а движението се предава с ремък. Електромоторът е закрепен на планка.shotik написа:Зависи и от каква перална е ,дали е обикновена ,полу или автоматична,ако не знаеш от каква е ,снимай и покажи,за да ти се даде съвет.Колега, много моля да ме информираш как се сваля електродвигателя на този тип перални. Зная само, че парката се отвива на дясно, т.е. е с обратна резба. Не мога и не зная как да законтря двигателя и перката.Благодаря предварително!https://pimg.mycdn.me/getImage?disableS ... hDLJ2bS0-w
nk31a631947 написа:Колега, много моля да ме информираш как се сваля електродвигателя на този тип перални. Зная само, че парката се отвива на дясно, т.е. е с обратна резба. Не мога и не зная как да законтря двигателя и перката.Благодаря предварително! Пералнята е българско производство. Перката е прикачена директно към остта на ел. двигателя!shotik написа:Зависи и от каква перална е ,дали е обикновена ,полу или автоматична,ако не знаеш от каква е ,снимай и покажи,за да ти се даде съвет.
shotik написа:nk31a631947 написа:shotik написа:Зависи и от каква перална е ,дали е обикновена ,полу или автоматична,ако не знаеш от каква е ,снимай и покажи,за да ти се даде съвет.Колега, много моля да ме информираш как се сваля електродвигателя на този тип перални. Зная само, че парката се отвива на дясно, т.е. е с обратна резба. Не мога и не зная как да законтря двигателя и перката.Благодаря предварително!
Благодаря много за отговора, но пералнята е българска и перката е закачена директно към остта на двигателя. Моторът е производство на бившият Елпрм. Това ,което показах е общия вид на подобна пералня от руски сайт. Пералнята е в провинцията и не мога да изпратя снимка сега. Весели празници! Успех, здраве и щастие!
По снимка ми изглежда на Рига 8 , ако е тя , електромоторът не е общ с перката, а движението се предава с ремък. Електромоторът е закрепен на планка.
Напиши точно марката или пусни още някоя снимка, ако може и от долната страна към електромотора .
nk31a631947 написа:shotik написа:nk31a631947 написа: Колега, много моля да ме информираш как се сваля електродвигателя на този тип перални. Зная само, че парката се отвива на дясно, т.е. е с обратна резба. Не мога и не зная как да законтря двигателя и перката.Благодаря предварително!
Благодаря много за отговора, но пералнята е българска и перката е закачена директно към остта на двигателя. Моторът е производство на бившият Елпрм. Това ,което показах е общия вид на подобна пералня от руски сайт. Пералнята е в провинцията и не мога да изпратя снимка сега. Весели празници! Успех, здраве и щастие!
По снимка ми изглежда на Рига 8 , ако е тя , електромоторът не е общ с перката, а движението се предава с ремък. Електромоторът е закрепен на планка.
Напиши точно марката или пусни още някоя снимка, ако може и от долната страна към електромотора .
shotik написа:Зависи и от каква перална е ,дали е обикновена ,полу или автоматична,ако не знаеш от каква е ,снимай и покажи,за да ти се даде съвет.
nk31a631947 написа:shotik написа:nk31a631947 написа: Колега, много моля да ме информираш как се сваля електродвигателя на този тип перални. Зная само, че парката се отвива на дясно, т.е. е с обратна резба. Не мога и не зная как да законтря двигателя и перката.Благодаря предварително!
shotik написа:nk31a631947 написа:По снимка ми изглежда на Рига 8 , ако е тя , електромоторът не е общ с перката, а движението се предава с ремък. Електромоторът е закрепен на планка.shotik написа:Зависи и от каква перална е ,дали е обикновена ,полу или автоматична,ако не знаеш от каква е ,снимай и покажи,за да ти се даде съвет.Колега, много моля да ме информираш как се сваля електродвигателя на този тип перални. Зная само, че парката се отвива на дясно, т.е. е с обратна резба. Не мога и не зная как да законтря двигателя и перката.Благодаря предварително!https://pimg.mycdn.me/getImage?disableS ... hDLJ2bS0-w
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: