Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zaksofon - специалист
Привет колеги! Моля някой, който има опит с такава дилема да даде съвет. Още си изграждам комина и в момента е 4 метра и не е пален, но днес докато си лепих камъни по него, се появи комшийката - една луда бабичка и ми направи забележка, че моя комин им пушел в прозорците, а той дори не е пален още.... Както и да е... Явно и 20 метра да го вдигна, все ще ми правят проблем. Ще го удължа с иноксови тела, но кажете как да закрепя, към керамично к. тяло с отвор 250 мм, иноксово такова? Мисля да му бодна още 2 метра отгоре. Благодаря предварително.
radius - майстор
Има един материал за уплътняване на автомобилни изпускателни системи.
Изображение Това е ако има висока температура.
Аз си "замазах" иноксовия комин с него горе, където е хоризонталната шапка. Не е евтин, но една тубичка ще стигне. (май над 15лв.беше).
Пък и с червен силикон да го направиш, пак ще стане и ще е по-евтино.
radius написа:
Има един материал за уплътняване на автомобилни изпускателни системи.
Изображение Това е ако има висока температура.
Аз си "замазах" иноксовия комин с него горе, където е хоризонталната шапка. Не е евтин, но една тубичка ще стигне. (май над 15лв.беше).
Пък и с червен силикон да го направиш, пак ще стане и ще е по-евтино.
Селскоградски, он пита как да го закрепи. Мазането може и без да са харчи, а да разбърка малко матрял- къфто и да е и като го прикрепва, че си се уплътни. Пък и на тая височина колко ши му истърва генерацията?!!
Аз също съм пред подобна питанка, само че при мен е шапка с кюнец половин метър.
Смятам да поразчекна десетина сантиметра, долу на кюнеца, дупча и с някви анкери за тухлите. Върху тва смятам да излея десетина сантиметра поясче, за тежест.
Някой ако има по добра идея, да я дава! Това е молба де, някой да не помисли, че е заповед.
Фитилчо - майстор
Трифон П.Трифонов написа:
Селскоградски, он пита как да го закрепи. Мазането може и без да са харчи, а да разбърка малко матрял- къфто и да е и като го прикрепва, че си се уплътни. Пък и на тая височина колко ши му истърва генерацията?!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Фитилчо написа:
Трифон П.Трифонов написа:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ам ко бе, Фитиля? Кара си той през радиуса и ич ни му е на диаметъра за кюнеца на саксофоня. Намаза високотемпературно и туйто.
Имам два комина да зашапквам и без форума ши си ги напрая, ма щом са отвори дума.......
zaksofon - специалист
Начии, ей тей кат стании... Скандала имаше и втора серия... Убедена е жената, че моя комин е пушел снощи и туй то. А аз още нямам котел... И до стратосферата да го вдигна все тая. Не комина, а бабичката май ще трябва да преправям. Но да се върна на темата все пак. Последното к.тяло съм облякъл по периферията с винкел, а за винкела съм заварил две П-та от ляво и дясно от профили 3/2 См. На тези П-та трябваше да хвана шапката, която е пак от профили. Та мисля си, дали да не заваря огъната в кръг шина ф301 за винкела, в нея да забода инокса (който е с външно ф-300), а шапката да прережа в билото и да направя скоби, с които да стегна инокса. Утре ще кача и снимки, че от това обяснение едва ли ме разбра някой. Но ще стане грозно, майка му стара, сега комина е тухла и камък и най-отгоре тоя кюнец...тц,тц,тц...
Последна промяна от zaksofon на съб апр 07, 2018 11:54 pm, променено общо 1 път.
radius - майстор
А на бабката къдела де отива?
zaksofon - специалист
radius написа:
А на бабката къдела де отива?
Ами къде... Предполагам, че собствения и комин и е пушил в прозорците, но нали трябва да се хване за нещо да се скараме...
radius - майстор
Аз не бих сложил удължение щом вече се е карала с теб.
zaksofon - специалист
Колеги, дайте някой майстор, който е способен да огъне 2 мм ламарина. Искам да направя нещо като фланец/тръба с вътрешен размер ф301 и дължина половин метър. Ще го заваря за върха на комина и в него ще набутам иноксово коминно тяло с външен размер ф300. Благодаря!

Тема "Как да свържа иноксово коминно тяло към керамично к.тяло?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: