Здравейте! Апартаментното ни ел. табло е Вико за открит монтаж, наскоро монтирано, много бързо се повреди нещо в затварянето на капака (вероятно някой е приложил сила и е дърпал навън, за да го отвори, вместо да натисне капака на определеното място, както предвижда механизмът за отваряне и затваряне). Чудя се дали просто да сменя горната част на пластмасовата кутия (с капака и механизма за затваряне) и така - всеки път, когато настъпи подобна повреда, или да се смени моделът на ел. таблото, например с Шнайдер, за да е по-надеждно отварянето/затварянето, тъй като там механизмът по начало предвижда прилагане на сила за отварянето (издърпва се навън капакът, ако не греша). Освен това при Шнайдер май мястото за отваряне на капака е отдолу, т.е. малко по-ниско разположено и по-лесно достижимо отколкото при Вико, където е встрани и дори като стъпя на малко столче, трябва доста да се протягам, за да го достигна (над вратата е). Цял живот не съм имала проблем с отваряне и затваряне на капак на ел. табло (в други жилища), не знам защо сега се затруднявам. Възможен отговор е, че по-рано съм ползвала по-висок стол, за да стигна до таблото
. Щеше да ми е по-удобно ел. таблото да е по-ниско (видях при зъболекарката ел. табло на височина под 2 м), но явно стандартът изисква в жилището ел. таблото да е разположено високо. Сега сме в ремонт, преди шпакловка, така че смяната на кутията на ел. таблото няма да предизвика допълнителни разходи и неудобства, освен тясно присъщите. В магазина ел. таблата са опаковани така, че няма как да пробвам механизма за отваряне преди покупка. Моля за мнение при каква марка ел.табло ще е по-малко вероятно да възникне затруднение при отварянето на капака. Едноредно или двуредно (12 модула) - може ли да има съществено значение за разположението и ползването на механизма за отваряне/затваряне? А Вико го избрах по красота.