• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
solo5 - майстор
Master_Kenobi написа:
Добра е идеята за отваряне към коридора, ама банята съвсем студена ли ще остане?
ами няма да е съвсем студена, все пак тръбата е много силна и със сигурност ще нагрява, макар и леко и към банята
пък и мога да оставям вратата отворена към коридора :lol:
на мен тази тръба ми е "бонус" и искам да се възползвам максимално към нея, но в същото време си е доста грозна и не искам да се вижда
това с декоративната решетка не си струва откъм пари, а и ако не е някаква благородна сплав ще ръждяса за отрицателно време :lol:

velsi написа:
Има ли праг? И за какви точно вибрации говорим? Пяната държи достатъчно здраво, за да няма от какво да се притесняваш.
самата каса си има праг, т.е. не е П-образна каса :roll:
вратата се отваря навън и профила, който остава навътре е достатъчно висок, да играе ролята на праг :roll:
solo5 - майстор
:roll:
Последна промяна от solo5 на пет окт 17, 2008 12:29 am, променено общо 2 пъти.
Master_Kenobi - V.I.P.
Ф50? Сложи 3-4 горе и 2 долу. За коридора става дума, нали?
solo5 - майстор
Master_Kenobi написа:
Ф50? Сложи 3-4 горе и 2 долу. За коридора става дума, нали?
да, за коридора :roll:
значи тези две ще ги сложа долу, а за горе ще взема някоя друга вентилационна решетка
има всякакви размери и кръгли и правоъгълни :roll:
tassel - специалист
Според мен ще стоят много грозно в коридора тези решетки. Просто не им е там мястото. А и освен това, едва ли ще се получи ефекта, който търсиш.
solo5 - майстор
защо да не се получи :?
иначе са красиви, и са в тъмнокафяв цвят :roll:
целта е да излиза топлия въздух от тръбите навън в коридора
и да не става "напечено" на гипсокартона, с който ще се облепят и скрият тръбите в банята :razz:
tassel - специалист
Човек, аз имам цял радиатор в коридора и пак не се усеща чак толкова, а камо ли две решетки от които да идва топлина от някаква си тръба. Сложи си ги в банята и не се тормози излишно. :)
solo5 - майстор
не искам да са в банята, защото не искам да има отвор от банята към гипсокартона
моя коридор може да е по-различен от твоя
имам изолация от 3мм Селитрон на стените и 6мм на тавана, блиндирана врата с изолация от вата в самата конструкция
а тръбата ми от банята със сигурност прави повече топло от твоя радиатор :wink:
Ф100 е и е централен щранг на парното :roll:
tassel - специалист
Твоя работа. Разбирам, че вече си решил. Така че не знам защо търсиш други мнения.
solo5 - майстор
не съм решил на 100% но Master_Kenobi ме окуражава :lol:
казаха ми, че ще се спука гипскартона от топлото, ако запечатам тръбите без отвор
не е добре да е навътре към банята, значи остава да е навън
сега питам за диаметъра на отворите
нищо лично tassel, но не се намеси с подходящи идеи в темата :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Прикриване на тръби в банята - Как?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: