Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
velsi - Почетен майстор
Не знам къде живееш, но и ние си имаме тука фирма "Валда". И си ги знаем. Но както и да е. Това, което си показал на снимката е действително петкамерен профил, но това, което ще получиш вероятно няма да е. Просто Рехау имат 70 мм профил, който е всъшност трикамерен. Но понеже е широк колкото петкамерните спокойно минава за такъв. Ти просто няма как да разбереш. Освен това профилите на Рехау, които се продават на нашия пазар (поне, които аз съм виждал) са клас C, което ще рече по-малка дебелина на стената на профила. Не случайно тези профили се кривят много лесно (имал съм си работа няколко пъти с тях). Нямам нищо против самата фирма Рехау, може би имат много добри продукти, но пвц профилите им, които се внасят в България са под всякаква критика. Не случайно цената им е по-ниска дори от на произвежданите в България, а уж са вносни.
tassel - специалист
Единия ми етаж е изцяло с Рехау. Всичко е много добре за сега. Както се казва - без забележки. Може би си имаш свои основания да си предубеден, но аз съм доволен.
Между другото винаги съм се чудил, как да разбере човек от какъв профил са му направили дограмата. :)
Master_Kenobi - V.I.P.
tassel написа:
Между другото винаги съм се чудил, как да разбере човек от какъв профил са му направили дограмата. :)
Ами, на практика няма как... :-D При по-сериозните производители има едни буквички като от матричен принтер по тази част на профила, която остава скрита. Там ако разчетеш нещо... иначе няма как.

А по темата: Ако финансите не са голям проблем и щом е къща, сложи си дървена дограма. Има добри и не твърде скъпи производители.
solo5 - майстор
Master_Kenobi написа:
tassel написа:
Ами, на практика няма как... :-D
разбира се, че има:

правиш срез и разбираш :lol:
tassel - специалист
solo5 написа:
Master_Kenobi написа:
tassel написа:
Ами, на практика няма как... :-D
разбира се, че има:

правиш срез и разбираш :lol:
Ебаси, още утре почвам да си режа дограмата :)
EDI - майстор
Моя РЕХАУ ми го сложиха преди 4 години.Не знам тогава от къде е внесен профила, но досега проблем не съм имал.Прозорците ми са с двойното отваряне.Няма провисване или друго огъване.Досега не съм ги регулирал.
FMaster - специалист
Преди 4 години твоя REHAU е бил последния качествен, правен в Германия, предполагам с обков G-U и си беше истински. Сега вече от 2-3 години въобще не е в играта откакто го правят в Румъния или там по корабите някъде ...
laary - специалист
FMaster написа:
Преди 4 години твоя REHAU е бил последния качествен, правен в Германия, предполагам с обков G-U и си беше истински. Сега вече от 2-3 години въобще не е в играта откакто го правят в Румъния или там по корабите някъде ...
:?:
И моат е на тези години (4 ) с обков MAKO и засега никакви ядове
sspoko - специалист
Не е необходимо да се режи дограмата разликата между 3 и 5 камерния се вижда и от стъкло държантелите при 5 камерния са заоблени при 3 камерния са прави.
velsi - Почетен майстор
sspoko написа:
Не е необходимо да се режи дограмата разликата между 3 и 5 камерния се вижда и от стъкло държантелите при 5 камерния са заоблени при 3 камерния са прави.
Сигурно е както казваш. Само дето заоблените стъклодържатели на моя Профилинк не го правят петкамерен, нали?

Тема "Дограма???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: