Колега Pansim,
има ли някакъв начин да се опазят изходните диоди ,при така нареченото високо-честотно палене при волфрамовия електрод.Напрежението е доста високо???? Благоря!!!

АБВ потребител написа:Колкото е по-малко по добре......Благодаря
На скопа трябва да имаш идеални правоъгълници.Аз време не мога да ти кажа ,просто гледам формата на импулса при работната честота.
АБВ потребител написа:yangi написа:Без дросел при Бармалейската схема амплитудата на тока върху транзисторите е доста по-голяма при еднакъв заварачен ток отколкото с дросел. Ролята на дросел тогава е само на заваръчните кабели. Бях срещнал някъде, че индуктивноста на стандартните кабели е 5-8мкХ. Не съм я мерил.Амплитудата на тока върху транзисторитеЧто ето???
С токова сонда ли го видя това.Покажи на скопа какво ти дава.По принцип сондите мерят напрежение ,Колега. За какви пулсаций на тока става въпрос при тази честота??? Импулсите са през 15мксек.Може да има малки пикове в напрежението които кабелите изглаждат.И как го видя това без дросел ,нали каза че ще имало бум.А сега де
emsy написа: Какво е приемливото време за включване на един IGBTПредния фронт е за предпочитатане е да е по-малък или равен на t(on). t(on) се взема от datasheeet. V(get) там се зарежда капацитета гейт-емитер - равния участък.
Говорим общо като време на предния фронт на импулса към силовия транзистор? Колко ns е приемливо, 50 -10-200 ?
Знам че зависи от капацитетите на тр-ра, най-вече.
АБВ потребител написа:От дросела в тази схема няма голяма полза.Дросела е индуктивно съпротивление, нищо повече.Какъв ефект търсиш от него???Не съм проверявал закъснението на обратната връзка при Бармалейската схема, може и да може без дросел. Старая се да се придържам към оригиналната схема. Ако е голямо закъснението на обратната връзка - за това имах в предвид БУМ.![]()
emsy написа:Разцъкай по-напред във форума има графики на управляващи импулси.АБВ потребител написа:Колкото е по-малко по добре......Благодаря
На скопа трябва да имаш идеални правоъгълници.Аз време не мога да ти кажа ,просто гледам формата на импулса при работната честота.
То е ясно че колкото по-малко по-добре, по скоро исках за знам, кое е приемливо като стойност.
А може ли да пуснеш снимка на работните импулси как е при теб, примерно при 100 ns/дел.
Драйверните ми импусли които идват от импулсния трансформатор са добре като фронт(доста прави) , но като се включи ИГБТ-то и вече става доста по-полегати.
emsy написа:АБВ потребител написа:Колкото е по-малко по добре......Благодаря
То е ясно че колкото по-малко по-добре, по скоро исках за знам, кое е приемливо като стойност.
А може ли да пуснеш снимка на работните импулси как е при теб, примерно при 100 ns/дел.
Драйверните ми импусли които идват от импулсния трансформатор са добре като фронт(доста прави) , но като се включи ИГБТ-то и вече става доста по-полегати.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: