• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
cazobg - помощник
Ами знам само ,че е след Стара Загора ,подминава се едно село Богомилово и някъде там.Ние не сме ходили лично защото едни наши приятели и те искаха да си купуват туи и купиха общо 60 бр. за което получили 15 % отстъпка.Ще им поискам номера и ще го напиша.
tedi1 - специалист
А късно ли е вече да се засаждат вечнозелени като туи и кипариси ?
Celeborn - специалист
tedi1 написа:
А късно ли е вече да се засаждат вечнозелени като туи и кипариси ?
Не е късно, напротив, идеално време е - вчера засадихме вкъщи туички :jump:
До 3-4 години се надявам да има плътна стена :)

Изображение
yasoo - специалист
Я да възродя малко таз позабравена тема :)

Чувал съм не веднъж, че туята и кипариса могат да се садят също и на есен а не само на пролет. Има ли истина в това?

Интересува ме също какъв вид вечнозелено дръвче, ще ми препоръчате за жив плет? Още се колебая дали да го правя плътен или да е по рехав ако мога така да се изразя. Гледам има над 20вида Туи и поне десетина вида Кипариси, Лъжекипарис, Юниперуси... и т.н. Сегамм... тук идва по сложния момент ;) Дръвчетата които искам да насадя държа да не стават над 4-5м. Ще бъдат насадени на място където слънце има ддоста малко за съжаление а и разбира се за предпочитане е да са по бързорастящи.
Та ако има някой който да може да помогне със съвет какви дръвчета да закупя ще съм му мноого благодарен!
peshev-ko - специалист
кака Лара,моля те дай малко инфо за птичето грозде!На какво разстояние се засажда/за най-плътна ограда/?Може ли да се сее сега?От къде сте го купили и цена?Благодаря ти предварително!
piteriv - специалист
cazobg написа:
аз си засадих туички за жив плет.
ЯКА ТЕМА-искам да питам нещо?Как смяташ да подрязваш туята катато си я сял толкова блиско до оградата?Имам тос проблем ,защото мен комшията не ме пуска да подрязвам от към тях,туите започнаха да растат и сега не знам какво да правя :evil:.Ако си измислил начин????
Snejina - специалист
Искам и аз да питам,знае ли якой защо в някои сайтове пише че птичето грозде расте до 1 м,а на други пише до 2 метра височина. Някой знае ли със сигурност как е,защото съм се спряла на него но със сигурност ми трябва растение високо около два метра пък не искам да е иглолистно.
yasoo - специалист
Snejina написа:
Искам и аз да питам,знае ли якой защо в някои сайтове пише че птичето грозде расте до 1 м,а на други пише до 2 метра височина. Някой знае ли със сигурност как е,защото съм се спряла на него но със сигурност ми трябва растение високо около два метра пък не искам да е иглолистно.
Единственото с което мога да помогна е, че до колкото знам има поне 15 вида Лигуструми, някои от тях достигат и над 4м. височина
Snejina - специалист
Благодаря,явно това трябва да се уточни в градинския център...
tedi1 - специалист
peshev-ko написа:
кака Лара,моля те дай малко инфо за птичето грозде!На какво разстояние се засажда/за най-плътна ограда/?Може ли да се сее сега?От къде сте го купили и цена?Благодаря ти предварително!
Аз си го поръчах по интернет от сайта на Храсти.сом. Имаха лигуструм по 0.60 лв корена и доставката им до Хасково излезе 6-7 лв Това беше преди около 14 дни. За сега не знам дали имат още.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "Вечно зелен жив плет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: