• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
phoenixpavel - помощник
Тъй като къщата която строя е предвидена да е на 4 етажа ,но поради финансовата страна съм я предвидил на 2 етапа. Като първият етап е на 2 етажа с покрив ,а вторият етап когато мога до 4 етаж
Решил съм вместо покрив с дървена конструкция (скатен) да направя плосък покрив с хидроизолация. Да ми кажете плюсове минуси ориентировъчна цена за 140 м2.
Master_Kenobi - V.I.P.
phoenixpavel, очевидно си инвеститорът в начинанието и най-вероятно не си в първа младост. :) Извинявай, че те обсъждам. Но... според мен в повече от 90% от тия случаи, къщата си остава на фаза първи етап. А в останалите десетина процента инвеститорът е някои от наследниците. Съжалявам да го кажа.

Та в тоя смисъл, сигурен ли си, че искаш да живееш в нещо, което прилича на недовършено? Сигурен ли си, че някой, някога изобщо ще го довърши? Едно е да дадеш възможност на поколенията (имам предвид конструкцията) да градят още нагоре, друго е да се ангажираш със завършването в скоро време, имам предвид узаконяване и подобни неща... Според мен, никой няма да ти узакони къща в подобен вид, а не е ли узаконена... все едно я няма.

Иначе по темата: Технически е възможно. Според бюджета - от воалит до медна обшивка. Цени, според региона - фирми много...

На твое място, бих теглил една майна на втория етап и бих направил къщата, така че да прилича на къща. Може да заложиш по-здрави основи и да дадеш шанс за надграждане, но нищо повече. Слагай си скатния покрив и толкоз!
Пък, ако си убеден, че ще имаш в близко бъдеще финансите за четири етажа, просто изчакай.
Това, което си намислил, ще ти доведе много грижи с узаконяването, а от там и с експлоатацията.
joro_206 - напреднал
направиси скатния покрив и няма да имаш грижи.като дойде време майсторите ще ти го демонтират за нула време.Колегата е прав 4е в пове4ето слу4ай остава на етап1, и си мислиа 4е ще имаш проблеми с узаконяването на къщата.
При плосак покрив както и да правиш изолацията все ще те4е,водата ще се задържа горе,трябва да правиш замазки за наклон и т.н.
stanetzz - специалист
Master_Kenobi написа:
phoenixpavel,
.....На твое място, бих теглил една майна на втория етап и бих направил къщата, така че да прилича на къща. Може да заложиш по-здрави основи и да дадеш шанс за надграждане, но нищо повече. Слагай си скатния покрив и толкоз!
Пък, ако си убеден, че ще имаш в близко бъдеще финансите за четири етажа, просто изчакай.....
:respekt: :klatsch: :respekt: :klatsch:

И аз съм на това мнение.По-добре си направи нормална къща "от-до", отколкото нещо полудовършено. По села и градове е пълно с подобни примери- неизмазани 4-етажни "прогимназии", с отдавна олюпена дограма и вестници по прозорците, а обитателите се разполагат на 1-вия етаж.
FMaster - специалист
Колега и аз съм привърженик на хоризонталните покриви, но си ги правя сам! Предимствата са безброй, няма нито един недостатък, но трябва да са от бетон !!!
Отгоре хидро, топло, после чимове трева, камъни, гранитогрес, каквото ти е кеф и басейн може, барбекю ... ядене, пиене, карти ... майкоооо, обичам ги тия хоризонтални покриви, много фантазия носят !!!
Успех колега !
silllveto - Майсторица
Да, супер са, но около карибския басейн. Тука, по нашите географски ширини цяла зима ще ринеш сняг.
После за топло и хидро изолации пак ще вложиш пари. Но ти си знаеш най-добре.
FMaster - специалист
Досега не съм ринал нито веднъж! Зимата нямаш работа на покрива. А друг е въпроса ако си намираш работа или ти е кеф, но тогава трябва да си някъде на високо в планина примерно ... в градски условия сняг НЯМА :wink:
silllveto - Майсторица
Естествено, че повечето къщи са около градовете. Имам къща в полите на Витоша, там парно се пали от септември до май.
Става въпрос, че изолирането на покрива, че оскъпи цялата къща изобщо.
FMaster - специалист
silllveto написа:
Естествено, че повечето къщи са около градовете. Имам къща в полите на Витоша, там парно се пали от септември до май.
Става въпрос, че изолирането на покрива, че оскъпи цялата къща изобщо.
Мдааа с около 1000лв. - 1500лв. направо разкъсващ бюджет за собственик на къща!!! Е освен ако хоризонталния покрив не ти е 150-200 квадрата, което ме съмнява ... нормално почти всички покриви (хоризонтални) са между 35, 50 може 70, максимум 90 (много рядко).
silllveto - Майсторица
ОК, ти си майстора, ти знаеш. Аз като потребител знам, сумарните разходи по строеж на къща излизат доста.
А къща 35кв е бунгало. Нашата е малка, а е ок 85кв.м.ЗП. С тия пари човекът може да си построи половин етаж. И колко квадрата мислиш че е ЗП на къща предвидена да е 4 етажа?
  • 1
  • 2

Тема "Плосък покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: