Ел. инструментите. Консумативи.
Viali70 - специалист
dragozow написа:
Viali70 написа:
dragozow написа:
Нормалната и цена не е такава, справка в сайта на Щил. Иначе няма как да намалят цените или поне няма да е значително. Тези в Брюксел много ги тормозят с екоизискванията, шума, вибрациите и какво ли не.. В Русия например се продава Husqvarna 268, класика, още говорят за нея като 51 или 55. Е не е еко, но не е за Европа. Там продават и една много добра моторна коса, 143 RII.
Нормалната и цена сега е 682 лв
Коя резачка е по добра 026 или 260 за резане на трупчета.. Никога не съм работил с тая серия (26) в смисъл коя е по корава машина.
Тези за които питаш не са в актуалната гама, не знам ще намериш ли втора ръка в добро здраве.
Нови знам,че няма.
Viali70 - специалист
Днес направих сравнение с 251 и 250.
И мога да кажа , че 251 се представи много по добре.. Гори по малко вибрацйите са по малко,също така е и по мощна.. Едната проба резане на трубчета 10 кубика.. 5
к. с едната и 5 к.. с другата.. И в гората на средно дебели дървета.. Вече съм сигорен ,че ms 251 е по добрия вариянт.. Не знам какво толко ги оплюват правени в Китай и други глупости..
Същите глупости се пишеха и за ms 440.
Че къса шпилките на цилиндъра.. При мен 7-8 г.. Горе долу яка работа никакви проблеми..
Бачо Кольо - напреднал
Viali70 написа:
И мога да кажа , че 251 се представи много по добре.. Гори по малко вибрацйите са по малко,също така е и по мощна.. Едната проба резане на трубчета 10 кубика.. 5
к. с едната и 5 к.. с другата.. И в гората на средно дебели дървета.. Вече съм сигорен ,че ms 251 е по добрия вариянт.. Не знам какво толко ги оплюват правени в Китай и други глупости..
Че къса шпилките на цилиндъра.. При мен 7-8 г.. Горе долу яка работа никакви проблеми..
Не знам, но много представители на Щил вече свалиха цената на ms 251 на 648 лв. буквално за няколко дни. Прави ми впечатление, че някои обявяват производител Швеция, други САЩ, трети си траят за произхода, но никой не пише Китай!
Бачо Кольо - напреднал
Бачо Кольо написа:
Viali70 написа:
Не знам, но много представители на Щил вече свалиха цената на ms 251 на 648 лв. буквално за няколко дни. Прави ми впечатление, че някои обявяват производител Швеция, други САЩ, трети си траят за произхода, но никой не пише Китай!
Искам да се поправя производител не Швеция, а Германия и да попитам този марж в предлаганата цена от 648 до 888 лв. на някакви екстри ли се дължи, например "мек" старт и други или е въпрос на апетита на съответния търговец? :?
Viali70 - специалист
Бачо Кольо написа:
Бачо Кольо написа:
Viali70 написа:
Искам да се поправя производител не Швеция, а Германия и да попитам този марж в предлаганата цена от 648 до 888 лв. на някакви екстри ли се дължи, например "мек" старт и други или е въпрос на апетита на съответния търговец? :?
Това са и екстрите
STIHL MS 251 C-BE е компактен моторен трион с устройство за бързо опъване на веригата (B) и ErgoStart (E). С до 20% по-мълък разход на гориво и до 70% по-ниски нива на вредни емисии в сравнение с двутактовите двигатели STIHL със същата мощност, но без технология 2-Mix. С оптимално поведение при водене и лесно управление. Подходящ за поддръжка на дома и двора.

Моторния трион е оборудван с дълготрайна филтрираща система с предфилтриране, предварително отопление на карбуратора, капачки на резервоарите, които се отварят и затварят без инструмент, устройство за бързо опъване на веригата, компенсатор, антивибрационна система, система STIHL Ematic и еднолостово управление.
Моторен трион STIHL MS 251 C-BE цена
899,00 лв.
За мен бързо опъване на веригата и лесен старт са пълна глупост за малка резачка..
пишман_майстор - майстор
Интересното е, че за малките мотори ( храсторези, духалки, резачки и т.н. ) опцията мек старт е по-добре да я има, "гарантира" някой и друг оборот в + ( има една пружина която се "навива" при дърпането на въженцето и се развърта допълнително КВ, да не се бъркам нещо с термина мек старт) . Докато големите кубатури е излишно и там ако трябва да има някакво улеснение, да има механичен декопресьор .
Viali70 - специалист
пишман_майстор написа:
Интересното е, че за малките мотори ( храсторези, духалки, резачки и т.н. ) опцията мек старт е по-добре да я има, "гарантира" някой и друг оборот в + ( има една пружина която се "навива" при дърпането на въженцето и се развърта допълнително КВ, да не се бъркам нещо с термина мек старт) . Докато големите кубатури е излишно и там ако трябва да има някакво улеснение, да има механичен декопресьор .
И аз,така мисля.. Декомпресора е достатъчен.. Като съм в гората и бързам един път го натисна пет пъти забравя.. Както казват еврейте всичко е за пари.
Вчера продадох 440 и сега се чудя какво да взема 261 или 362
Лошото е ,че работата намаля и мисля ,че и 261 ще се справи.
dragozow - майстор
Бачо Кольо написа:
Бачо Кольо написа:
Viali70 написа:
В екстрите е разликата. Цените са си едни и същи, има ги на сайта на Щил обявени. По принцип при Щил отстъпките за търговците са с почти 40% по-малки от Хускварна и разликите в цените ако някой е решил да ги свали са минимални.
Viali70 - специалист
Фитилчо написа:
Viali70 написа:
Може ли някой да обясни как се модефицират резачките. За коли , въздушни пушки и жени горе долу зная как става.. Но за резачките нямам на идея. Предполагам ауспух и настройки по кабуратора.. Но дали е така кой ще ми каже.

Правилно, но не само. Ауспуха се модва, отваря се (маха му се мъфлъра/заглушителя),цилиндъра се сваля надолу, увеличава се компресията, оттам оборотите и горивото, следователно и карб-а, полират се всмукателните колектори и изпускателните(ported значи това)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tmBg1kCDeBg[/youtube]
Колко мм. се сваля от цилиндъра. По карбуратора какво точно се прави.. Мисля ,че не е само да качиш обороти те на 14000.. Моля обясни по подробно за да те разберем.. Мисля ,че ще е полезно за всички мераклии..
Един приятел прави некакви модефикации на една 361. Изглежда беше сгрешил нещо.. Защото направо цилиндъра се пръсна.. За това искам да знам какво правя.
iivanov - майстор
Не си играй с новите резачки . Толкова са напомпани и олекотени , че ме съмнява да има резерви .

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: