• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
radius - майстор
Види ми се много тънък мат'ряла ( но може и снимката да ме лъже). На Биотех е ПП 8мм.
BLUEPUPIL-2 - специалист
loudidd написа:
На село има канализация, но само за сива вода - от мивки, перални, бани и т.н.Досега сме с външни тоалетни с изгребни ями...
loudidd написа:
Понеже идва времето да слагам пречиствателна станция ...
Управата на селото, общината, областта и т.н. да направи читав проект за канализация и ПС и да го защити по подходящ начин. Защото пари има, ама административен капацитет, май няма.
loudidd - напреднал
Поразрових се законово и документално как стоят нещата - ако искам да си узаконя слагането на пречиствателна станция, процедурата минава през Басейнова дирекция към МОСВ, прави се проект на канализацията, която отива към и излиза от пречиствателната станция - това май минава през разрешитено за строеж чрез Общината, както и при изграждането на законна септична яма. Казусът е такъв, че получих отговор от общината и то без да ме познават : "Слагайте я без да питате никого, иначе ще имате големи мъки...". Е, и ме похвалиха, че все пак искам да сложа станция, а не да пусна водата накъдето си отиде, както повечето хора...

Само да съм бил спазил отстоянието от 3м. от ограда и дано да съм нямал проблеми със съседите... Туй то, казусът с тези станции е бая сложен и не са успели да го уредят и законодателно, за да е постижимо за физическо лице да си сложи такова съоръжение по нормален ред. Вече за жилищни комплекси и т.н. с по-големи станции сигурно минават тази процедура, по един или "друг" начин...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Решения за отпадни води (само WC вода)?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: