Таман щях да пиша че във зарядното със сигурност няма суперкондензатори щото доста го огледах през дупките. Инак много постно зарядно излезе 

nikolov333 написа:И аз се чудя, що е нужно да е такъв кютук.. явно е голямо само за по-добро проветряване.Въобще не е заради проветряването. Причината е доста по-прозаична - СТОЙКА Е.
zz_stefanov написа:Първата им лъжа последователни 2х320F=160F...Не бих казал че е точно лъжа. В описанието си пише че е 4,6V и че има два капацитета по 320F 2,3V ...
hidrazin написа:.....Да за маниаци да имат всичко може би. Лично на мен не ми харесва и не е подходящо за моята работа.
P.S. Да, това си е тaшaк но и си има някои неоспорими предимства:
1.Много дълъг живот на "акумулаторите" - тези кондензатори имат много голям брой цикли живот.
Е колко да е дълъг като и те се ебават при резки промени
2.Можеш да го използваш почти веднага след почти неограничен период на съхранение.
И тоя кютюк ти заема само място на масата.И след 10 винта бегай да зареждаш баш кога си на зор и той свършил.
3.Последно и най-маловажно в случая - спестява енергия.
КПД-то на един кондензатор е мноооого по-голямо от това на който и да е акумулатор.
Дали е съизмерима с цената не се наемам да го коментирам.
Недостатъците няма да ги изреждам. Мисля че са очевадни.
Но пък е добро решение за дребни домашни потребности.
ESPACE написа:Ако ще ги ползваш за по "силови" приложения стават червените на Sanyo. Зелените и виолетовите не стават - високо вътрешно съпротивление. Другите на късмет - Самсунг вероятно и те ще се огъват,а ако има Panasonic клетки като сивите(или сини) може би ще се справят.Най добре е да са от една батерия и съизмерими по капацитет и износване защото после при заряда балансирането е леко изнервящо.Доста от нещата ми са с пакети но от както забраниха да се превозват с авиопощата цената им стана безумна и ще се наложи да ползваме каквото има.
lov написа: Сега веднага след заряда съм им замерил напрежението як товар и след седмица пак. Ще видим какво още ще отпадне и останалите ще ги чифтосваме. Иначе за балансирането вече лесно китайците продават готови платки барабар със защитата.Забрави за баланс от тези платки. Когато не са от една партида елементите и на Imax му трябва много време. Тия платки правят много малки корекции.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: