Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
KingLin - майстор
djendov написа:
Сградата се строи сега, след 10 дни се прибирам и ще погледна там. Чак сонда не са пробивали, по скоро май на някакви общи приказки я караха. Може и да се лъжа...
Джендов какво стана със сондажа?
И изобщо всякаква информация би ми дошла добре че дойде и моето време. Вчера излезе багера и парцела в момента е чист и ми се струва че сега е най добрия момент ако ще трябва да влиза техника.
Доста хора от Варна са писали - дайте връзки с подходящи хора моля.
djendov - специалист
Отлагам проблема...платих ди да ме свържат към частна коооерация за вода, но и там трябва през 100 метра улица да мина. За сондажа, не успях да открия, имало някакъв дето му плащаш само, ако излезе вода. Намеря ли го, веднага ще дупча. Иначе за сега от съседния парцел кладенеца ползвам и отлагам въпроса....
LazarGanev - "Велик майстор"
djendov написа:
имало някакъв дето му плащаш само, ако излезе вода. Намеря ли го, веднага ще дупча.
Сигурно отдавна е фалирал :lol: ! Ако отидеш при сериозна фирма в бранша, или ще ти се изсмеят, или ще ти покажат вратата :cool:
KingLin - майстор
Това с плащането наистина е доста спорна тема като рових из нета. Аз нямам против да платя разходите по сондажа но да плащам печалба ако не открият вода не ми се иска.
Сондьорите правят сондажи, те не са "откриватели" или "печалбари". "Разходи по сондирането" е доста разтегливо понятие и трудно ще накараш някой да дойде да работи с оборудването си при теб на твои цени. Това важи за всяка професия.
KingLin - майстор
Знам че никой не бачка за слава. До колкото виждам от писаниците има сондьори които освен че дупчат предлагат и откриване на вода. Аз никой не искам да заплашвам с пистолет в главата. Търся човек да се договорим. Логиката ми е че след като предлагат откриване би следвало да застават зад думите и действията си. Не търся евтиното. Търся ефикасното.
Съветът ми е да не разчиташ на такива.
KingLin - майстор
Напълно разбирам съвета ти. Съгласен съм и ти благодаря. Понеже никой не дава координати на "тествани в боя" съм се спрял на една фирма с по-сериозна механизация и по-важното са (или работят с) хидрогеолози поне според рекламата им. Ако се стигне до сондиране ще дам отзив.
Ако излязат сериозни и мен ме интересуват :)
Чираче - майстор
LazarGanev написа:
Сондьорите правят сондажи, те не са "откриватели" или "печалбари". "Разходи по сондирането" е доста разтегливо понятие и трудно ще накараш някой да дойде да работи с оборудването си при теб на твои цени. Това важи за всяка професия.
И ти си прав. :?

Ама КАК някой ще ме убеди да плащам по 100+лв/м за всяка дупка, която пробие? Ако изкара вода с достатъчен дебит, добре. Ами ако не извади до 20тия метър, кво правим? Нова дупка, и ново плащане. Нещо не ми харесва такава практика. Верно, труд си е, който се влага в сондирането. Ама с неясен резултат.

Водих разговор с няколко сондьори. Първите били фирма за сондиране. Не дават гаранция за изкарване на вода, но пък всяка дупка трябвало да се заплаща. Казах им, че нито съм спечелил джакпота от тотото, нито съм толкова богат, за да ме правят на глупак.
Втория и третия идваха да проучат къде е водата? С някакви извити медни пръчки. Даже единия тарикат искаше по 50 лв за измерването. И двамата даваха гаранция, че водата е на 15м/единия/ и на 25м/другия/, даже казваха и дебита. :? Дълбочината на водата я определяха, като присвиваха единия крак в коляното. На кого да вярвам? Даже единия/за достоверност и нагледност/ използва две празни бутилки 0,5л от минерална вода. Разхожда се из двора, и измерва..... Ама като наближи удобното за сондаж място, забелязах, че леко наклонява бутилките навътре. И, естествено, медните пръчки се кръстосват. Като го попитах защо прави така, каза, че не е вярно. Взех бутилките с пръчките, и пробвах. Нищо подобно не се случи. Каза ми, че нямам биотокове, и нямам способности за откриване на вода. :lol: :lol: :lol:
Следващия, който дойде, определи, че водата ще излезе на 30ия метър с някакъв дебит. Давал гаранция. Казах му ДОБРЕ. Ама ако това, което е казал, не се случи, няма да плащам. Повече не го видях.

Иначе, и аз искам да имам сондаж. Ама май няма да стане. Не и при тия условия някой да ме прави на глупак.

Тема "Да платя за сондаж, или да купя сондажна машина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: