Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tzetz009 - специалист
А така ! Бъзикайте се . И после искайте АП-тата в OLX да миришат на прясна пластмаса !
И някой да е отбелязал с маркер , колко пъти са изключили !
Аз два дена ще се подготвям за Гергьовден ! Отсега да пожелая всичко НАЙ НАЙ НАЙ !

:partyman: :partyman: :partyman:
Primus - специалист
Във форум "Направи сам" всички отговори са "... купи си ново"! :)

Благодаря на всички помогнали или попречили!
А Гошето да коли агнето!
nikolov333 - майстор
Аз бих те посъветвал, да не ги слушаш.. Направи си го ти.. Сигурно не е много трудно, ама аз поне не знам как.. :partyman:
Primus - специалист
E, то не е голям зор да ги слушам. ;)

Имах и още въпроси за конкретния продукт, но...
lov - майстор
Добре де какви въпроси. Теория и характеристики на термичните защити ли трябва да обясняваме или начини на производство. Е няма как да стане. Лекциите в училище или университета. Само че ти липсва основата от още няколко годишно обучение по електротехника. :)

Казахме ти сменя се само с ново и не подлежи на коментар.

От дъра бъра и с чесане на пръсти по клавиатурата няма да помогне нищо.

Хората на село викат;
-- Козата си сака пръч.

Купуваш една за десетина лева в същия диапазон и я слагаш.

Тънките лайсни водя до изгорял двигател и не дай си боже пожар в блока. Като се запали тебе ще дирят да плащаш щетите защото ти си пипал последно там. :проба:
Сега изяснили ти се.
Primus - специалист
За 10 лева няма, както няма за 20 лева и както няма за 30 лева...

Има за 60, като контактът се добавя външно, но става 4-5 пъти по-голямо на размери...

Помолих за модели или линкове, явно на приказки сте по-силни!
moimoimoi - майстор
за защита на двигатели се ползват основно два вида защити
1- термична защита
2- моторна защита

термичната защита се слага след контактор и освен клемите за трите фази има и 1 или 2 оперативни контакта през който се захранва контактора,ако тока надвиши зададената стойност контакта на термичната прекъсва и контактора изключва, тези контакти са вградени в термичната защита , не са допълнителни, твоята защита дето ти прави проблеми е такава

моторната защита е като това дето си дал ти в линка https://vikiwat.com/product/20318/motor ... 0-vac.html
при нея когато тока нарастне над зададената стойност тя изключва и прекъсва трите фази към двигателя, при нея не е задължително да има допълнителни контакти.има модели с вградени допълнителни контакти, а има и модели дето им се слагат допълнително.

така че ако си избереш термична я връзваш като твоята защита
а ако избереш моторна защита само прекарваш трите фази през нея а тънките червени кабели ги даваш накъсо

пп: на тази защита от линка какво не и харесваш?цената ли?
Primus - специалист
Просто се оказа, че не е налична. Хората там все пак много помогнаха.
Primus - специалист
В мрежата намерих най-сетне много варианти. От 5.90 до 58 кинта.

Ще консултирам домоуправителното тяло и ще сложим едно.

Тема "Какво е това реле?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: