Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
pitankata00 - специалист
Здравейте, търся турбина за помпа Вида 5. Диаметъра на турбината е 140 mm. Старата е с развалена резба. Ходих при двама различни стругаря, казаха ми че няма как да го наоравят абсолюно точно и винаги ще има биене и бързо ще скапва лагерите. Препоръчаха ми да си намеря здрава или нова. Ако някой има да пише на ЛС.
iivanov - майстор
Виж в продавалниците . Там съм срещал такива обяви .
Duke_BG - специалист
Значи трябва да смениш стругарите
имам вида 4 която преди 20-ина години и се е скапала резбата - разпробиро е на по-голям диаметър и са набили месинг с два чопа в който е навита резбата - след 20 години работа развих турбината без проблеми. А няма никакво биене щото за 20 години щеше да разбие лагера.
не знам дали 84 година не е излязла така турбината от завода но силно се сумнявам да правят чугунена отливка и да слагат месингова волжка.
zdravcho - специалист
Duke_BG написа:
И аз съм на това мнение. Преди около 10 години същия проблем с помпата на бащата - вида 4. Занесох турбината на стругаря от една фирма. Разпробито е до по-голям диаметър. Нова резба мисля, защото не се виждат чопове и е навит преходник в който е нарязана резба за вала на мотора. С резба, с набиване, със заварка - варианти много. Желание да има човек ще го направи. :partyman:
Duke_BG - специалист
има обаче и нещо друго : след набияане на такава вложка челото вече не е равно и фибъра от водна помпа на лада е станал излишен - затова ророта е пръстърган и на топло е набита неръждаема втулка, и на мястото на фибъра се слагат две семеринги като между тях напълних с литиева грес
Hursa - майстор
Работно колело. Не го наричайте "турбина", че търгашите се възползват.
pitankata00 - специалист
zdravcho написа:
Duke_BG написа:
И аз съм на това мнение. Преди около 10 години същия проблем с помпата на бащата - вида 4. Занесох турбината на стругаря от една фирма. Разпробито е до по-голям диаметър. Нова резба мисля, защото не се виждат чопове и е навит преходник в който е нарязана резба за вала на мотора. С резба, с набиване, със заварка - варианти много. Желание да има човек ще го направи. :partyman:
Единият от стругарите ми каза точно този метод на изпълнение. Но ми препоръча да си купя нова която струва 40 лв.
hidrazin - майстор
Грешно ти е препоръчал.
Трябваше да ти препоръча нова помпа.
И да се отървеш от това недоразумение.
Ма нали сме българи и всичко трябва да е по трудния начин.
:partyman:
P.S. Имам Вида. Работеща. И през ум не ми минава да се занимавам с простотии.
Отдавна съм си купил читава помпа и сега ми се реве кат се сетя за мъките с Вида...

Тема "Търся турбина за помпа Вида 5" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: