• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hakama - специалист
И преди ми го е правил този номер, но или с тотално изключване или след почистване на филтъра - се оправя.
Този път имаше пак нещо във филтъра (махнах го) и тръгна. При нова програма вече - не иска да стартира. Барабанът не се позиционира - на мястото на позициониране се чува едно закачане, но не успява да законтри. Пусна ли програма - двигателчето за капака (което заключва) работи без прекъсване.

Изображение
Това е панелът ѝ - Miele Vivastar W 100
Изображение
Тази грешка я даваше като беше с инцетрофужено пране и се опитах да дам още едно плавене.

Дали ще мога сам да се справя или да викам майстор?
plamen6703 - майстор
Отговор на въпроса ти може сам да го дадеш!
Разбираш ли от ремонт на перални и ремонтирал ли си такава техника?
Под ремонт се разбира да знаеш какво правиш и ремонта няма нищо общо с "ръчкането" на сляпо по пералнята.
Ако разбираш от тази техника и си ремонтирал, действай сам!
В противен случай не пипай, където не ти е работа и направи най-простото нещо - повикай сервизен техник да ти реши проблема! :partyman:
preslav - майстор
Всичките референции за тази грешка водят към едно - провери си проходимостта на маркучетата към нивомера и внимавай какви препарати ползваш. Сервизът на Miele е кръгла нула, но не вярвам това да е някаква изненада за теб - днес ми отказаха сервизирането на една машина ETD-3, нямали били софтуера, те харда го нямат, че софта ли???
На нас хард ни е водата - провери за запушвания и не забравяй да пишеш!
hakama - специалист
Перлите досега сами сме си ги оправяли :)
Не ми се ще за някоя механична повреда да дам 30-40лв (за работа). Просто нямам опит с такава пералня (с горно).
plamen6703 - майстор
Сега ти е паднал момента да натрупаш опит и с "Миеле" :) Отваряй пералнята и я почвай, огледай добре за да откриеш "маханичният" проблем и след това само го отстраняваш. За пералня за 300 лв. няма какво да го умуваш толкова :partyman:
preslav - майстор
hakama написа:
Перлите досега сами сме си ги оправяли :)
Не ми се ще за някоя механична повреда да дам 30-40лв (за работа). Просто нямам опит с такава пералня (с горно).
Няма разлика дали е горно или долно зареждането, принципите са едни, а това, че някои се правят на гУемата работа си е техен проблем.
Между другото - един от коментарите в немския форум беше "ако пералнята не е спряла, не се занимавайте с търсене на причините за изписваната грешка".
Переш и си свиркаш, ако нещо се прецака съвсем, викаш "качествения" сервиз и предаваш Богу дух!
hakama - специалист
E, при хоризонталното - не съм виждал (чувал по-точно) да има такъв "микро" двигател...
Все пак при едната можеш от всяко положение да си извадиш прането, докато при въпросната - няма как, трябва да превъртиш до определен градус.
preslav - майстор
hakama написа:
E, при хоризонталното - не съм виждал (чувал по-точно) да има такъв "микро" двигател...
Все пак при едната можеш от всяко положение да си извадиш прането, докато при въпросната - няма как, трябва да превъртиш до определен градус.
Превърташ и си свиркаш, иначе от Miele си знаят работата - правят се на голямата работа, ама са и голяма гола вода и за да съм по-конкретен, имат си многоцифрен код за едно обикновено болтче, което се доставя като резервна част, а не могат да доставят перисталтичен маркуч с накрайниците му. Пълни немски капутарници, на които и лев не бих дал, особено когато има алтернативи.
kozl - майстор
Тва Миеле мноо интелегентно.
Ние сме на втора пералня с горно отваряне и нема такова чудо. Превърташ на ръка барабана. На втората "Електролукс", има защита на ключалката за отваряне на капака и любопитно - ключалката освобождава след няколко минути след като приключи програмата.
hakama - специалист
kozl написа:
Тва Миеле мноо интелегентно.
Ние сме на втора пералня с горно отваряне и нема такова чудо. Превърташ на ръка барабана. На втората "Електролукс", има защита на ключалката за отваряне на капака и любопитно - ключалката освобождава след няколко минути след като приключи програмата.
Не се ли наглася сама?!
Този номер и друг път го е правил и я превъртам на ръка.
Но този път не иска да зацепи и тръгне програма, сега стои с вода от последния опит...

Тази отключва капака след 15-20секунди от края на програмата.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с барабана на Miele Vivastar - горно зареждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: