Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
nikolov333 - майстор
Обикновенно при търсенето на водата гледат къде е по-сенчесто мястото, докато дупчат да не им пече.. :-D А на скоро на едни мои клиенти им обмитявах китайски електонен уред за откриване на вода, но не го видях как изглежда. Не съм ги питал открива ли и с каква точност, понеже беше наскоро и не знам дали са имали време за тестове..
LazarGanev - "Велик майстор"
Има понятие "Проучвателен сондаж", който се прави с по-леки машини или пък с по-лека технология. Преди 15 . години струваше 20-30лв/метър, скоро не съм се интересувал. Представлява сондиране с малък диаметър, без изграждане на обсада. Обикновено човек може да се ориентира за наличие на води от съседите и да реши дали да тръгне направо с рогата или първо да прави проучвателен. Бях си направил електрическа сонда, с която съм сондирал до 10м и още си стои, но се отказах да я доработвам, нямам време. И 50лв да е проучвателния, предпочитам да си платя на професионалиости, отколкото да се мъча аматьорската.
romanpm - майстор
Чираче написа:
...естествено, медните пръчки се кръстосват...
[/quote]
:partyman: Това с пръчките за мен не е за подценяване защото го изпитах на собствен гръб ! След като откриха место за сондиране аз сам опитах с две пръчки сребърен припой който имах под ръка , и се кръстосваха ... Уплаших се от себе си , бе за първи път ! И сега ми лазят мравки като се сетя че те се "катереха срещу гравитацията , пробвах да ги отварям , ама не , нужно бе доста усилие !
С помпа и дебит 35 л/м не успях да видя дъното на 11м сондаж за 2часа август , земята бе напукана от суша :|
Последна промяна от romanpm на чет май 03, 2018 7:22 pm, променено общо 2 пъти.
LazarGanev - "Велик майстор"
Помориец, ща помола да опрайш цитатити, че си ми приписал чужди думи :wink:
romanpm - майстор
LazarGanev написа:
Има понятие "Проучвателен сондаж", който се прави с по-леки машини или пък с по-лека технология. Преди 15 . години струваше 20-30лв/метър, скоро не съм се интересувал. Представлява сондиране с малък диаметър, без изграждане на обсада. Обикновено човек може да се ориентира за наличие на води от съседите и да реши дали да тръгне направо с рогата или първо да прави проучвателен. Бях си направил електрическа сонда, с която съм сондирал до 10м и още си стои, но се отказах да я доработвам, нямам време. И 50лв да е проучвателния, предпочитам да си платя на професионалиости, отколкото да се мъча аматьорската.
+1
hidrazin - майстор
Това с пръчките е също толкова ефективно, колкото гадателката Светлина да ти каже къде е водата...
:partyman:
kabakumcho - специалист
LazarGanev написа:
Има понятие "Проучвателен сондаж", който се прави с по-леки машини или пък с по-лека технология. Преди 15 . години струваше 20-30лв/метър.....
Съгласен съм, точно това е начина.
Преди 11 години струваше 20 лв/м. Дупчат за 2 часа и се разбира има ли вода.
Аз си бях определил къде искам да е кладенеца и им показах къде да дупчат. Освен това на съседа кладенеца е на около 12 метра от моя и бях убеден, че и аз ще имам вода :) .
djendov - специалист
Да де, ама сега е 100лв/м. 4000$ за лотариен билет...не е оферта. И то при положение, че има сондажни машини за по 6-7 хиляди лева.
За 20лв/м проучвателен и аз бих се присъединил, ама на 100 лева не си заслужава.
kabakumcho - специалист
djendov написа:
...
За 20лв/м проучвателен и аз бих се присъединил, ама на 100 лева не си заслужава.
Потърси из нет-а, аз писах за района на Варна, Кабакум тоест.
Не вярвам цената толкова да се е променила.
djendov - специалист
Айде...оправихме нещата. На пук на всички сондьори, ето един, който търси вода, а не пробива дупки за по 5 бона.

+359 88 495 5908
Обявата е от олх, пише "гаранция".
Обадих се да проверя, та условията са:
70лв за оглед. Човека казва на колко метра е водата + - 3 метра.
Почва да копае, ако има вода - цена 250-300лв за пълно изграждане на кладенец. Ако няма вода, плащаш само транспорта на техниката, копаенето си е за негова сметка. Ако искаш гаранция за дебит - още 50лв на метър към тея 250-300. В тоя вариант, ако има вода, но дебита е по-малък от гарантирания, се плаща цената на 30-50%. Т.е. вместо 3 бона, плащаш 1000лв. Нещо такова беше.
Според мен това е много добра оферта. Както бях казал в някой от предните си постове, предпочитам да платя повече, но да платя за вода, а не за дупка в земята.

Тема "Да платя за сондаж, или да купя сондажна машина?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: