Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
rusko_k - напреднал
Здравейте,
Ще съм изключително благодарен за препоръки какъв разпръсквач за поливане на тревна площ е най - удачно да използвам, в условия на неприятно ниско налягане на водата. Ще използвам водопроводната мрежа / налягане може би около 1 бар / , площта която се налага да поливам е около 300 кв.м.
Благодаря на всички за времето и вниманието :)
preslav - майстор
Ще ти трябва система от разпръсквачи, филтри, евентуално хидрофорна помпа.
rusko_k - напреднал
hidrazin написа:
Изображение
:partyman:
:-D имам почти същата...но идеята е друга...просто разпръсквач 1 на брой, така че да обхване максимална площ и да го местя ръчно, а не да тичам с таз хубавица на горе на долу..
rusko_k - напреднал
preslav написа:
Ще ти трябва система от разпръсквачи, филтри, евентуално хидрофорна помпа.
Да четох доста...но идеята към момента е просто един разпръсквач, който да местя ръчно , но не мога да се ориентирам какъв точно модел ще обхване максимална площ на това нищожно налягане.
stridata - специалист
Сега лавинообразно тая тема ще се напълни с всякакви глупости! А въпроса на човека е толко елементарен и изисква човек който е доволен от нещо да пише! Следя темата. И аз си търся нещо такова дето мога да местя.
rusko_k - напреднал
Явно сме двама с подобен проблем. Нека си пожелаем успех :)
VLADO66 - майстор
Ще ти трябва освен разпръсквач и хидрофорна помпа, която да повиши налягането.А и буферен съд, от който да черпи вода, в противен случай хирофора като смукне от водопровода, ти и комшиите ти ще останете без вода :)
rusko_k - напреднал
Да, прав си. Имам хидрофор и разширителен съд в къщата, но външните чешми не минават през него. Да разбирам ли, че без хидрофор и разширителен съд е невъзможно да бъде задвижен какъвто и да е разпръсквач?
Цялата ми идея е следната: един маркуч, един незнайно какъв разпръсквач :) имам наличен таймер / чайна брадърс, захранван с батерии /, настройвам едната нощ таймера полива, докъдето успее разпръсквача, на другия ден просто местя разпръсквача и на следващата нощ поливам следващ участък. Всъщност може и да вържа последователно няколко разпръсквача и просто да ги включвам един по един. Повтарям действието, докато успея да полея всичко, но смятам че за повече от три нощи ще е критично за растенията. Именно това ме кара да си блъскам главата какъв точно разпръсквач да сложа.
Сърдечно благодаря на всички отзовали се по темата. :?
VLADO66 - майстор
Най-много да подпиква на не повече от метър пред него.Не може ли от къщата да изкараш маркуч или дя направиш някаво отклонение с PVС тръби?

Тема "Разпръсквач за тревни площи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: